/

Έρευνα που αφορά όλες τις Τουριστικές επιχειρήσεις της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης με θέμα τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη

Αν είστε ιδιοκτήτης/τρια οποιασδήποτε επιχείρησης (φιλοξενίας, εστίασης, εμπορίου ή υπηρεσιών) στην Κεφαλονιά ή την Ιθάκη, μπορείτε να συμμετέχετε στην έρευνα απαντώντας έως το Σάββατο 23/9 στις ερωτήσεις του ανώνυμου ερωτηματολογίου που θα βρείτε εδώ:

https://bit.ly/tourismsustainability

Με το ερωτηματολόγιο αυτό επιχειρούμε να καταγράψουμε την παρούσα κατάσταση στις τουριστικές επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης σε σχέση με την υιοθέτηση πρακτικών βιώσιμης λειτουργίας, ώστε να προτείνουμε τρόπους περαιτέρω εφαρμογής καλών πρακτικών για το μέλλον.

Στόχος της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης είναι η υιοθέτηση πρακτικών που ταυτόχρονα ενισχύουν την οικονομία, τους ανθρώπους/κοινωνία αλλά και το περιβάλλον, ώστε να υπάρξει μια ισόρροπη και αειφόρος τουριστική ανάπτυξη.

Η συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων στην έρευνα είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού βάση των αποτελεσμάτων της θα δημιουργηθούν εξειδικευμένα φυλλάδια για κάθε τουριστικό κλάδο με υλοποιήσιμες και απλές προτάσεις Βιώσιμης λειτουργίας, που μπορούν να υιοθετήσουν όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν.

Το ερωτηματολόγιο αποτελεί μια δράση που εντάσσεται στη γενικότερη συνεργασία του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Δήμου Αργοστολίου σε θέματα Βιώσιμης Τουριστικής ανάπτυξης.

Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στην ημερίδα με τίτλο Sustainable Tourism Summit που θα διεξαχθεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Εκ της γραμματείας της Ο.Ε.Τ.Κ.Κ.Ι

Αλεξανδροπούλου Εύα

Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Αργοστόλι , Αντώνη Τρίτση 64

Τηλ / Fax 26710-29109

Email oeeddki1@gmail.com

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/9/2023 #ODUSSEIA #ΟDYSSEIA