/

Ομιλία στη Βουλή για τη στελέχωση της δικαστικής αστυνομίας

Υπερψηφίστηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για  την επιτάχυνση των διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας της Δικαστικής Αστυνομίας.

Για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλονιάς, των οποίων η πλήρωση θα γίνει με διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Μια (1) του κλάδου ΤΕ και δύο (2) του κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

Στην ομιλία μου στην ολομέλεια τόνισα πως η δικαστική αστυνομία αποτελεί διαχρονικό αίτημα όλων των φορέων της δικαιοσύνης. Θα ενισχύσει δικαστές και εισαγγελείς με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που θα συνδράμει στο ανακριτικό έργο, καθώς και  στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προανάκρισης και άλλων προανακριτικών πράξεων.

Η Δικαστική Αστυνομία είναι ένας επιτυχημένος θεσμός που εφαρμόζεται σε προηγμένα δικαστικά συστήματα, θα συνδράμει αποτελεσματικά στην επιτάχυνση της απονομής των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών.

Βίντεο και κείμενο της ομιλίας μου στο σύνδεσμο: https://shorturl.at/HP458

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 15/9/2023 #ODUSSEIA #ΟDYSSEIA