Απάντηση της Αθήνας στο παραλήρημα Ερντογάν για τη Σμύρνη: «Οι εχθροπαθείς δηλώσεις δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας»

Ξεσαλώνει με ανιστόρητες προκλήσεις ο Ερντογάν, μετά τα… συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ : «Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη»!

Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη».

 «Εχθροπαθείς δηλώσεις είναι αντιπαραγωγικές και δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας, συνεργασίας και διαλόγου που επιχειρείται να οικοδομηθεί στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας την τρέχουσα περίοδο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Τούρκος πρόεδρος  διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα που κορυφώθηκαν πριν από έναν σχεδόν αιώνα, με την Μικρασιατική Καταστροφή, υποστήριξε ανιστόρητα και προκλητικά:

«Στις 30 Αυγούστου νικήσαμε τον εχθρό που λέρωσε την Ανατολή με τις λερωμένες μπότες του. Νικήσαμε τον στρατό εισβολής των Ελλήνων» είπε ο Ερντογάν και συνέχισε προκλητικά: 

«Ο Αύγουστος είναι ιδιαίτερος μήνας, νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ»!

Hellas Journal

#ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 31/8/2023 #ODUSSEIA #ΟDYSSEIA