//

Τα ημερόπλοια στο Φισκάρδο και τα προβλήματα που προκαλούν

Σε καθημερινή βάση επισκέπτονται το Φισκάρδο Κεφαλονιας ημεροπλοια από την Λευκάδα. Κατά την είσοδο τους στον όρμο του Φισκάρδου προκαλούν ισχυρό κυματισμό διότι ανακοπτουν την ταχύτητα τους ακριβώς στην είσοδο του λιμανιού με αποτέλεσμα όλα τα σκάφη αναψυχής να κλυδωνίζονται σαν καρυδότσουφλα. Εντός του όρμου αγκυροβολούν δεκάδες πλοίων όλων των τύπων όλων των μεγεθών. Η δυσφορία για αυτή την άνευ λόγου ταλαιπωρίας τόσων των επιβατών όσο και των πλοίων είναι έκδηλη και πολλές φορές με έντονο τρόπο. Έτσι ενώ οι επιβάτες των πλοίων αναψυχής επισκέπτονται το Φισκάρδο Κεφαλλονιας ταρασσονται από τα ημεροπλοια της Λευκάδας.

Μια λύση θα ήταν να τοποθετηθούν στην είσοδο του όρμου δύο σημαδούρες κόκκινη και πράσινη έτσι ώστε να αποτελεί παράβαση η υπέρβαση της ταχύτητας των πλοίων όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.

Τέλος θέλω να σημειώσω ότι ενώ το Φισκάρδο θα μπορούσε να αποτελεί το κέντρο όλων των Ιονίων δυστυχώς δεν είναι, κι αυτό οφείλεται καθαρά και μόνο σε μη θέληση ανάπτυξης από πλευράς αυτοδιοίκησης.

Στη φωτογραφία διακρίνουμε μιαν “κόντρα” μεταξύ δύο ημεροπλοιων μέσα στον όρμο του Φισκάρδου κι ανάμεσα από τα αγκυροβολημένα πλοία. Τραγική εικόνα οφειλόμενη στους Λευκαδίτες με τις όποιες επιπτώσεις στους Κεφαλλονίτες.

Χαράλαμπος Μοσχόπουλος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14/8/2023 #ODUSSEIA #ΟDYSSEIA