/

Η Κεφαλλονίτισσα αρχιτέκτων Σοφία Παπαγεωργίου στην «Dream Team των Greeks», στους Έλληνες που χτίζουν τα «Θαύματα του Κόσμου»

Αρχιτέκτονες, μηχανικοί, κατασκευαστές και ειδικοί επιστήμονες, όλοι διακεκριμένοι στο αντικείμενό τους, διαπρέπουν εκτός συνόρων βάζοντας την υπογραφή τους στα εντυπωσιακότερα κτίρια του πλανήτη.

Ανάμεσα στους μεγάλους Έλληνες αρχιτέκτονες είναι και η Σοφία Παπαγεωργίου, θυγατέρα της αγαπημένης φίλης Βίκυς Τσιμάρα, πρ. Νομαρχιακής Συμβούλου Αχαΐας.

Άρθρο που υπογράφει ο Σταύρος Γριμάνης στο Πρώτο Θέμα αναφέρει πως ανάμεσα στους Πικιώνη, Αρη Κωνσταντινίδη, Πάτροκλο Καραντινό, Εμμανουήλ Βουρέκα, Κωνσταντίνο Δοξιάδη, Τάκη Ζενέτο, Ιωάννη Βικέλα, Αλέξανδρο Τομπάζη και πολλούς ακόμη, τα έργα των οποίων, παρά τη νεωτερικότητά τους, τείνουν να γίνουν κλασικά διδάσκοντας τις επόμενες γενιές, στέκει η Σοφία, αρχιτέκτων που ζει εκτός Ελλάδας και λάμπει σε όποια έργα βάζει την υπογραφή της.

Η Σοφία-Μιράντα, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει διαγράψει ήδη μια σημαντική διεθνή καριέρα. Μετά τις σπουδές της στην Ελλάδα και στο Design Research Laboratory in the Architectural Association του Λονδίνου, εργάστηκε στο Zaha Hadid Architects, αλλά και στη Foster + Partners, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση της Deputy Project Leader στο Heatherwick Studio στο Λονδίνο. Η δουλειά της περιλαμβάνει κορυφαία σύνθετα έργα μεγάλης κλίμακας σε διάφορους τομείς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της έχει εργαστεί σε πολυώροφα projects στη Μέση Ανατολή, στην Άπω Ανατολή και την Αυστραλία. Στα πρόσφατα συμπεριλαμβάνεται το Salesforce Tower, ένας πύργος γραφείων 55 ορόφων με ύψος 263,1 μέτρα στο επιχειρηματικό κέντρο του Σίδνεϊ.

Με πληροφορίες ειλημμένες από το Πρώτο Θέμα

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 4/8/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA