Oι τιμές στα AIRBNB στα Ιόνια

Οικονομικές διακοπές στα ελληνικά νησιά, με κόστος διανυκτέρευσης έως και 100 ευρώ, επέλεξε για φέτος το μεγαλύτερο μέρος των αλλοδαπών ταξιδιωτών που «σάρωσε», ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου – μέσα Μαρτίου, τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης προκειμένου να εξασφαλίσει την αυτοτελή κατοικία της αρεσκείας του.

Οι προκρατήσεις σε ακίνητα, κατάλληλα να φιλοξενήσουν τετραμελή οικογένεια ή παρέα τεσσάρων ατόμων, αγγίζουν το 100% τόσο για τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο. «Τόσο στη νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν πέφτει καρφίτσα», αναφέρει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, τονίζοντας ότι η διαθεσιμότητα είναι πλέον αρκετά περιορισμένη και επικεντρώνεται σε λιγοστές επιλογές, κυρίως σε νησιά που καταγράφουν «μεγάλη» δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Περιορισμένες διαθεσιμότητες σε οικονομικά Αirbnb -Πώς διαμορφώνονται ανά περιοχή

Τα νησιά του Ιουνίου, σύμφωνα με την AirDNA, καταγράφουν δυναμική της τάξεως των 18.488 διαμερισμάτων ή αυτοτελών κατοικιών εγγεγραμμένων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Συγκεκριμένα, η Ζάκυνθος αριθμεί 3.690 κατοικίες, η Λευκάδα 2.492 κατοικίες, η Ιθάκη 191 κατοικίες, το Μεγανήσι 93 κατοικίες και η “βασίλισσα” του Ιουνίου, η Κέρκυρα 8.580 κατοικίες.

Η διαθεσιμότητα για ακίνητα στο Ιόνιο

Οι προ-κρατήσεις για ακίνητα με κόστος διανυκτέρευσης έως 100€ για τον Ιούλιο στο σύνολο των Ιονίων νήσων κυμαίνεται στο 95% και για τον Αύγουστο στο 99%. Η διαθεσιμότητα «περιορίζεται» κυρίως σε ακίνητα από 30τμ έως 50τμ, κυρίως σε προορισμούς της Κεφαλονιάς, της Λευκάδας και της Ζακύνθου.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,18/7/2023 #ODUSSEIA #ΟDYSSEIA