Aστυνομικά Νέα ΠΙΝ

Έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας στα Ιόνια Νησιά

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συνελήφθησαν -26- άτομα για διάφορα αδικήματα

Βεβαιώθηκαν -141- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων πραγματοποιούνται σε τακτική βάση για την πρόληψη παραβατικών ενεργειών, στα νησιά του Ιονίου.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς και Λευκάδας πραγματοποιήθηκαν, από 08:00 έως την 14:00 ώρα της 12.07.2023, διαδοχικοί αστυνομικοί έλεγχοι για:

•           την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων,

•           την αντιμετώπιση επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών,

•           την αντιμετώπιση παραβάσεων που σχετίζονται με την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος,

•           την πρόληψη διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και

•           τη νομοθεσία περί αλλοδαπών.

Ελέγχθηκαν -491- οχήματα και -562- άτομα, που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη συνολικά -26- ατόμων (-9- στην Κέρκυρα, -9- στη Ζάκυνθο και -8- στην Κεφαλλονιά).

Οι συλλήψεις αφορούσαν:

•           -3- για κατοχή ναρκωτικών, εκ των οποίων -1- και για επιβλαβή φάρμακα,

•           -1- για καταδικαστική απόφαση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα,

•           -5- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

•           -15- για στέρηση πιστοποιητικού υγείας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και

•           -2- για υπαίθριο εμπόριο.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων πρόληψης επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώθηκαν συνολικά -141- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων:

•           -16- για ταχύτητα,

•           -3- για ζώνη ασφαλείας,

•           -34- για προστατευτικό κράνος,

•           -5- για χρήση κινητού τηλεφώνου,

•           -7- για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης

•           -1- για ανασφάλιστο όχημα

•           -3- για έλλειψη ΚΤΕΟ και

•           -72- λοιπές παραβάσεις.

Ακινητοποιήθηκαν συνολικά -25- οχήματα, για περιπτώσεις μη χρήσης προστατευτικού κράνους, στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης, φιμέ τζάμια και έλλειψη ΚΤΕΟ.

Κατά τους ελέγχους, βεβαιώθηκαν -2- παραβάσεις για εργασία υπαλλήλων πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου και -2- για στέρηση αδειών εργασίας.

Τέλος, κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης, -31- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -5.776- χάπια και -2- μαχαίρια.

Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας για επιβλαβή φάρμακα, στην Κέρκυρα

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και -5.776- διεγερτικά φαρμακευτικά σκευάσματα

Συνελήφθη, χθες (12.07.2023), το πρωί, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, 31χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή και διάθεση επιβλαβών φαρμάκων (διεγερτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, στην ευρύτερη τουριστική περιοχή του Κάβου, ο ημεδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη αρχικά στον Κάβο, για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, στη Νότια Κέρκυρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

•           -6- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

•           -5.776- διεγερτικά φαρμακευτικά σκευάσματα και

•           -1- κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος, προμηθευόταν τα προαναφερόμενα φαρμακευτικά σκευάσματα, χωρίς σχετική έγκριση και τα διέθετε στην αγορά, τόσο τοπικά, όσο και στην υπόλοιπη Χώρα, μέσω ιστοσελίδων που είχε δημιουργήσει για προβολή και πώληση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Συνελήφθη ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή και καταδικαστική απόφαση στην Κέρκυρα

Συνελήφθη, χθες (12.07.2023), το μεσημέρι, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, 37χρονος ημεδαπός, για παράνομη οπλοκατοχή και καταδικαστική απόφαση.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός εντοπίστηκε στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε περιοχή της κεντρικής Κέρκυρας και συνελήφθη, καθώς, αρχικά στο ι.χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•           -2- μαχαίρια, με μήκος λάμας -17- εκατοστών, το καθένα και

•           -4- αυτοσχέδια αιχμηρά ξύλινα βέλη με -1- αυτοσχέδια κατασκευή-σωλήνα, πρόσφορη να χρησιμοποιηθεί για εκτόξευση αυτών.

Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι επιπλέον, σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας, με συνολική ποινή φυλάκισης -4- ετών, για το αδίκημα της κλοπής.

Προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό

Συνελήφθησαν, χθες (12.07.2023), το βράδυ, στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα, με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί – κατά περίπτωση – για ηχορύπανση, διατάραξη και παραβίαση ωραρίου λειτουργίας μουσικής, σε καταστήματα στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες (12.07.2023) έως και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (13.07.2023), από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ζακύνθου και Κέρκυρας, -5- άτομα, κατά περίπτωση, για ηχορύπανση, διατάραξη και παραβίαση ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων σε καταστήματα.

Συγκεκριμένα, στο Λαγανά Ζακύνθου, συνελήφθη ημεδαπός ως υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για λειτουργία μουσικής που υπερέβαινε το επιτρεπτό όριο θορύβου, ενώ, επιπλέον, στο Αργάσι Ζακύνθου, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ιδιοκτήτης και υπεύθυνος, σε αντίστοιχα καταστήματα, για διατάραξη και παραβίαση ωραρίου λειτουργίας μουσικής.

Σε δύο ακόμα περιπτώσεις στην περιοχή του Κάβου Κέρκυρας, συνελήφθησαν -2- ημεδαποί, διότι λειτουργούσαν, ως ιδιοκτήτης και υπεύθυνος, αντίστοιχα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παραβιάζοντας το ωράριο λειτουργίας μουσικής και διαταράσσοντας την κοινή ησυχία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13/7/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA