Ο Δήμος Ληξουρίου στα χέρια του Λαού

ΑΡΘΡΟ του Δημήτρη Μαντζουράτου  (Υποψήφιου Δήμαρχου στο Δήμο Ληξουρίου με την «Λαϊκή Συσπείρωση»)

Την επόμενη κιόλας μέρα από τις Βουλευτικές εκλογές του Ιούνη, από τις προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνεται πως στη νέα κυβερνητική της θητεία η ΝΔ θα επιχειρήσει να «τρέξει» ακόμα πιο αποφασιστικά την επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.

Γι’ αυτό από την πλευρά του το ΚΚΕ θα υλοποιήσει από σήμερα κιόλας στην πράξη τη δέσμευσή του, ότι θα βρεθεί στο μετερίζι μιας 100% μαχητικής, εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης.

Το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε ότι συνολικά, μέσα σε έναν αρνητικό πολιτικό συσχετισμό που συνεχίζει να παραμένει, εκφράζεται μια δυναμική ανόδου του κύρους και της εκλογικής επιρροής του ΚΚΕ που αποτελεί το θετικό στοιχείο της διπλής εκλογικής μάχης που δόθηκε καθώς και του αποτελέσματος.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο για το λαό ότι το ΚΚΕ είναι στην 3η θέση στο σύνολο της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, της Αττικής, όπως είναι επίσης ενθαρρυντικό ότι και στην Κεφαλονιά σημείωσε σημαντική άνοδο, με την πιο μεγάλη να είναι στο Δήμο Ληξουρίου, έχοντας καταγράψει ποσοστό 17,70%.

Ξέρουμε ότι όσοι επέλεξαν να ενισχύσουν το ΚΚΕ δεν συμφωνούν σε όλα τα ζητήματα μαζί του όπως επίσης ότι δεν έκαναν μια «εύκολη επιλογή», αφού αναμετρήθηκαν με εκβιαστικά διλήμματα, προκαταλήψεις, την κυρίαρχη προπαγάνδα, τις κυβερνητικές αυταπάτες.

Γνωρίζουμε ότι ένα ευρύτερο τμήμα εργαζομένων, λαϊκών δυνάμεων και νεολαίας, που συσπειρώνεται αυτήν τη στιγμή γύρω από το ΚΚΕ, δεν έχει πειστεί σταθερά για την πολιτική διέξοδο που προτείνουμε, και για τον δρόμο που αυτή θα επιτευχθεί.

Ωστόσο θεωρούμε ότι, σήμερα έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες να πείσουμε, αφού υπάρχει τόσο η πλούσια πολιτική εμπειρία σε εμάς όσο και στο λαό, όσο και η σταθερή αγωνιστική παρουσία και η αταλάντευτη στάση των κομμουνιστών για την αντιμετώπιση όλων των λαϊκών προβλημάτων.  Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν εμφανίζονται 2 μήνες μπροστά στις εκλογές και μετά εξαφανίζονται για 4 χρόνια, όπως συμβαίνει συχνά με τα στελέχη των αστικών κομμάτων και των παρατάξεών τους στην τοπική διοίκηση. Είμαστε κάθε μέρα στο μετερίζι του αγώνα, για να υπερασπιστούμε κάθε δικαίωμα του λαού, για να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα προοπτική.

Γι’ αυτό και στις σημαντικές πολιτικές μάχες που έρχονται, ξεχωρίζοντας αυτήν των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης. Απλώνουμε το χέρι σε όποιον θέλει να αντιπαλέψει τα αδιέξοδα που τον έχουν φέρει οι κυβερνήσεις και οι τοπικοί άρχοντες που τις υπηρετούν πιστά.

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη ο λαός του Ληξουρίου μπορεί να βγει πιο δυνατός!

Με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στα οποία συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος, αυτοαπασχολουμένων, των επιστημόνων, των αγροτών, των γυναικών, της νεολαίας, αλλά και άλλοι συμπολίτες που θέλουν να υπάρξει αλλαγή σελίδας στο Δήμο Ληξουρίου, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.

Η προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, στους δήμους και τις Περιφέρειες γίνεται πλέον ταύτιση. Μπορεί εύκολα ο καθένας να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής από τις δημοτικές ή περιφερειακές αρχές που ανήκουν στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ ή σε δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους που όμως ακουμπούν σε αυτά τα κόμματα.

Όλοι γνωρίζουμε τα παρασκηνιακά παιχνίδια που κάνουν τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Ληξουρίου, ώστε να αντιμετωπίσουν την Λαϊκή Συσπείρωση. Όλοι γνωρίζουμε τα πεπραγμένα της 4ετιας στο Δήμο και το χέρι βοηθείας που πρόσφερε στην Δημοτική αρχή, η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση των παρατάξεων που στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές.  Εκτός του ότι μέχρι να τελειώσει η συγκεκριμένη θητεία αυτή η «αντιπολίτευση» έχει μετακομίσει κυριολεκτικά στις γραμμές της Δ.Αρχής (Ν.Δ.) χωρίς προσχήματα, σήμερα  αποτελεί οργανικό κομμάτι του ψηφοδελτίου της ΝΔ στο Δήμο Ληξουρίου.

Φυσικά και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό μιας και ήδη είναι γνωστές:

•           Η σύμπλευση που έχουμε καταγγείλει στην Πάτρα, όπου εδώ και 9 χρόνια τον δήμο διοικούν οι κομμουνιστές με τον Κώστα Πελετίδη, που η δράση, το έργο και η παρουσία τους κάνουν δυνατή τη συνέχεια, τη νέα επανεκλογή. Γι’ αυτό μαζεύτηκαν οι τρεις τους (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) πριν τις εκλογές, γι’ αυτό προσπαθούν να υπονομεύσουν τη Δημοτική Αρχή.

•           Η σύμπλευση στην Καισαριανή (μαζί ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) με τον σημερινό δήμαρχο, για να αντιμετωπιστεί η προοπτική η Καισαριανή να ξαναγίνει κόκκινη.

•           Η σύμπλευση στην Ιθάκη όπου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ συμμαχούν ενάντια στην Λαϊκή Συσπείρωση.

Δεν θα τους κάνουμε όμως τη χάρη!

Όσοι βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική δεν γίνεται να μετράνε χαμένες τετραετίες για τα λαϊκά συμφέροντα στον Δήμο του Ληξουρίου. Δεν γίνεται να μετράνε ακόμη πληγές από τους σεισμούς του 2014 με σχεδόν πλήρη εγκατάλειψη των βασικών δημόσιων υποδομών, της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Δεν γίνεται με επιδόματα και κάθε είδους pass να αντιμετωπιστούν η ακρίβεια αλλά και οι μεγάλες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη, στο νερό, τα απορρίμματα κ.α. που δημιουργεί η εμπορευματοποίησή τους και η εκχώρησή τους στους διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους.

Γι’ αυτό ήρθε η ώρα να περάσει ο Δήμος στα χέρια του λαού, αναδεικνύοντας την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημοτική Αρχή.

Και σε αυτήν την μάχη δεν περισσεύει κανείς.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

Δημήτρης Μαντζουρατος, υποψήφιος Δήμαρχος Ληξουρίου με την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11/7/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA