/

Ενημερώνουμε τους κατοίκους και επισκέπτες της Κεφαλλονιάς ότι τέθηκαν σε λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες στη θέση «Μύλος Πετρία» στον Κούταβο

Ζητούμε καταρχάς συγνώμη από τους διερχόμενους οδηγούς για την ταλαιπωρία που υπέστησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η ομολογουμένως μεγάλη καθυστέρηση της επισκευής των φωτεινών σηματοδοτών οφείλεται στο γεγονός ότι ο ρυθμιστής στις 18-4-2023 υπέστη καταστροφική βλάβη από  κεραυνό κατά την διάρκεια καταιγίδων που χτύπησαν το νησί μας (βλήθηκαν τα 9 από τα 11 μέρη του).

Σημειώνουμε ότι ο υφιστάμενος ρυθμιστής λειτουργεί από τις 08-05-2006, έχει σταματήσει η παραγωγή του από το 2008 και η διάθεση ανταλλακτικών του από το 2018. Συνεπώς η όλη ανακατασκευή του πραγματοποιήθηκε με σταδιακή επισκευή των 9 μερών του ρυθμιστή, με ελλείψεις ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που έπρεπε να έρθουν από το εξωτερικό, καθώς και επιπρόσθετες βλάβες που συνέβησαν κατά την λειτουργία του από τις 16/05/2023 έως τις 24/05/2023, λόγω της συνδεσιμότητας τους με άλλα καμένα μέρη του ρυθμιστή.   

Κατανοούμε ότι η καθυστέρηση αυτή δημιούργησε πολλά προβλήματα στο σημείο, καθότι πρόκειται για μια πολυσύχναστη διασταύρωση και για τον λόγο αυτό ευχαριστούμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού για την υπομονή που υπέδειξαν. 

Να ευχαριστήσουμε επίσης το συνεργείο του Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αργοστολίου και συγκεκριμένα τον Δημήτρη Μακρίδη & Ευάγγελο Παναγιωτάτο,   που έκαναν την τοποθέτηση των πλακετών των φαναριών,  μετά την επισκευή που πραγματοποιήθηκε  από  ειδικευμένο συνεργείο στην Αθήνα.

⃰ Σας παραθέτουμε φωτογραφία που αποτυπώνει το σημείο που κτύπησε ο  κεραυνός.  

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/6/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA