//

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

                         Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους

Στο νεκροταφείο των αθώων ζωών της Μεσογείου, λίγο πιο μακριά από το νησί μας, ανοιχτά της Πύλου, συντελέστηκε ένα ακόμα έγκλημα. Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους αναρίθμητα γυναικόπαιδα, πνίγηκαν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τους πολέμους, τη φτώχεια, το θάνατο, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται συνεχώς… Μόνο φέτος, ως τώρα, από τα γνωστά στοιχεία, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1000 συνάνθρωποί μας…

Το φριχτό αυτό έγκλημα, είναι αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις που ακολουθούν την κατεύθυνση της έντασης της καταστολής με τη Frontex, με τα ορατά και αόρατα τείχη της ντροπής, τον εγκλεισμό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις, τις λεγόμενες λίστες «ασφαλών χωρών» και τα λοιπά. Είναι η φριχτή αποτύπωση στην ζωή του συνθήματος «αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

Οι εργαζόμενοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ΔΕΝ θα συνηθίσουν σε αυτό το σφαγείο! Δε θα ανεχτούμε οι θάλασσες μας να μετατραπούν στο μεγαλύτερο νεκροταφείο της εποχής μας!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να παλέψουμε για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους για τα κέρδη των λίγων, που γεννούν τραγωδίες. Να παλέψουμε για την απεμπλοκή της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τις λυκοσυμμαχίες που πρωταγωνιστούν στα σύγχρονα ανθρώπινα δράματα.

Να διεκδικήσουμε την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΣΕ:

•           ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 15/6 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

•           ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

               Το έγκλημα αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο!

                           Η Διοίκηση του Ε.Κ.Κ.-Ι.

                                      14.06.2023

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 15/6/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA