/

Αυτοψία σε εργοτάξια του Αργοστολίου

Σήμερα επισκέφθηκα εργοτάξια στο Αργοστόλι όπου συνομίλησα με εργαζόμενους και πολίτες. Σε εξέλιξη είναι σημαντικές παρεμβάσεις για την ποιότητα ζωής και τη δημόσια υγεία.

Από την περιοχή των Λαϊκών Κατοικιών ξεκίνησε το μεγάλο έργο αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης με ασφαλείς για τη δημόσια υγεία σωλήνες πολυαιθυλενίου. Μια παρέμβαση ύψους 6.000.000 ευρώ που καλύπτει σχεδόν όλα τα χωριά της Λειβαθούς και της Θηνιάς, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Από τις Λαϊκές Κατοικίες ξεκίνησε και το έργο αναπλάσεων και αναβάθμισης δεκάδων πλατειών και πεζοδρόμων του Αργοστολίου. Ένα έργο 5.000.000 ευρώ που θα μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου θα επεκταθεί σε όλες τις γειτονιές του Αργοστολίου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στην οδό Χαροκόπου συνεχίζεται το έργο ασφαλτοστρώσεων εντός της πόλης του Αργοστολίου με χρηματοδότηση 1.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών.

Τέλος στο Εμπορικό Λιμάνι του Αργοστολίου σε λίγες μέρες παραδίδεται το έργο 2.500.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών που περιλαμβάνει και την προκυμαία στην αγορά της πόλης.

Τους επόμενους μήνες ξεκινούν δεκάδες έργα στους Δήμους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Το προηγούμενο διάστημα είχαμε εγγραφές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα όπως το Θέατρο Ληξουρίου, η ανάπλαση της περιοχής Πόρτο Ληξουρίου, ο αντιπλημμυρικός αγωγός Αγίας Ευφημίας και ο δρόμος Σάμη-Αγία Ευφημία.

Παναγής Καππάτος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/6/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA