Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις για τον μικρομεσαίο κι ελεύθερο επαγγελματία

Εδώ και 4 ημέρες, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με οφειλές στον ΕΦΚΑ δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε ενημερότητα ούτε σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Καλύπτονται μόνο από το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για την φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

Την ίδια ώρα, τα στελέχη της ΝΔ προκαλούν με τον κυνισμό και την αλαζονεία τους ομολογώντας ότι μένουν ακάλυπτοι,  μιλώντας για «ανταποδοτικότητα» και «επιβάρυνση των υπολοίπων ασφαλισμένων».

Το γεγονός ότι η ακρίβεια και τα υψηλά κόστη λειτουργίας και παραγωγής έχουν οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες σε αδυναμία πληρωμής,  είναι αδιάφορη λεπτομέρεια.

Απέναντι στην αδιαφορία της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντά με ένα συγκροτημένο σχέδιο ρύθμισης των χρεών, με κούρεμα βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής.

•           Θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ

          Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, ενός άδικου φορολογικού βάρους που επιβαρύνει οριζόντια επαγγελματίες και επιχειρήσεις

          Ρύθμιση χρεών: Διαγραφή μέρους βασικής οφειλής χρεών που δημιουργήθηκαν στην υγειονομική κρίση και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου

          Ένταξη στο σχήμα και όσων απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019.

          Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός.

          Νέος πτωχευτικός κώδικας – ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης.

          Ενεργειακή Αναβάθμιση για Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις, Αυτοαπασχολούμενους (Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις).

          Ενίσχυση ρευστότητας για πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανακατεύθυνση μέρους των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

          Μικροπιστώσεις για αυτοαπασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

          Δημόσιος Πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα.

Αργοστόλι 5 Ιουνίου 2023

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5/6/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA