/

Ανακοίνωση για τον πνιγμό του 2,5 ετών παιδιού στις Μηνιές

Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ εκφράζει την  οδύνη της και παράλληλα τον αποτροπιασμό της για τον πνιγμό  ενός μικρού παιδιού μεταναστών, στην πισίνα τουριστικού καταλύματος την ώρα που οι γονείς του δούλευαν σε αυτό.

Άλλο ένα θύμα, αυτή την φορά ένα μικρό παιδί, έρχεται να επιβεβαιώσει τις εργασιακές συνθήκες Μεσαίωνα που βιώνουν οι ξεριζωμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την φτώχεια εργάτες στην χώρα μας, που αναγκάζονται, όπως άλλωστε και οι ντόπιοι, να εργάζονται σε συνθήκες υπερεκμετάλλευσης, εντατικοποίησης και ανασφάλειας. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι, παρά η κορυφή του παγόβουνου σε όσα συμβαίνουν καθημερινά την περίοδο της τουριστικής σεζόν, μιας και πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται κυρίως για τα μέτρα ασφαλείας που παίρνονται (αν παίρνονται), για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (που δεν υπάρχουν ή δεν παρεμβαίνουν), για τις συνθήκες εργασίας, την εντατικοποίηση, τις πιέσεις της εργοδοσίας κ.λπ.

 Σε μια περίοδο που το κύριο αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι η «ανάπτυξη για όλους» και δη η τουριστική ανάπτυξη για το νησί, φανερώνεται με τον πιο αποκρουστικό τρόπο πόσο χρεοκοπημένη αλλά και επικίνδυνη είναι για τους εργαζόμενους. Αυτήν την «ανάπτυξη» προωθεί η πολιτική της ΕΕ, που υπηρέτησαν και υπηρετούν όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, που προκειμένου να μειώσουν το «κόστος εργασίας» εντείνουν την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, μηδενίζουν τους όρους υγιεινής και ασφάλειάς τους με σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα προστασίας και αναγκάζει γονείς να φέρνουν στην δουλειά τα παιδιά τους, μην έχοντας που αλλού να τα αφήσουν.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στέκεται δίπλα στην οικογένεια του παιδιού και καλεί το λαό των νησιών μας, να παλέψει  ώστε να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων στον Τουρισμό, να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλειά, να δημιουργηθούν δομές και να υπάρχει μέριμνα για τα παιδιά των εργαζομένων ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 27/5/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA