//

Ελληνίδα δασκάλα διδάσκει ιθαγενείς στη Δυτ. Αυστραλία – Τους έμαθε την ελληνική αλφαβήτα

Ελληνίδα καθηγήτρια, γεννημένη στην Ελλάδα, βρέθηκε πρόσφατα να διδάσκει σε μικρή κοινότητα ιθαγενών στη Δυτική Αυστραλία.

Πρόκειται για την κυρία Εύα Μπολέτη, η οποία δήλωσε στο SBS Greek ότι αποφάσισε να πάει να διδάξει εκεί, κυρίως από ανθρωπολογικό ενδιαφέρον, αλλά και από σεβασμό προς τους Πρώτους Ανθρώπους της Αυστραλίας.

«Αλλά έμαθα και εγώ πολλά από τους ανθρώπους αυτούς», λέει η ίδια στο SBS Greek, προσθέτοντας πως ήταν μια εκπληκτική εμπειρία.

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ζούσα στην άλλη άκρη του κόσμου από τη χώρα που μεγάλωσα, σε μια μικροσκοπική κοινότητα ιθαγενών της Αυστραλία, που μάλιστα γνωρίζουν πολλά και για την Ελλάδα», είπε.

Για την εμπειρία της αυτή, αλλά και για το διδακτορικό της με θέμα την μετανάστευση Ελλήνων στην Αυστραλία, η κυρία Μπολέτη μίλησε στο SBS Greek, αποκαλύπτοντας ότι στους μαθητές της δίδαξε την ελληνική αλφαβήτα.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην διαμονή της σε άλλες χώρες αλλά και στην διδακτορική της έρευνα με θέμα την Μετανάστευση Ελλήνων στην Αυστραλία.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25/5/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA