/

Προσοχή! Απάτες στα Ιόνια -και στην Κεφαλλονιά-

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Υπηρεσίες της έχουν καταγγελθεί και διερευνώνται υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, κατά τις οποίες επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, απέσπασαν χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί -4- διαφορετικές περιπτώσεις σε Λευκάδα (1), Κέρκυρα (2) και Κεφαλλονιά (1), κατά τις οποίες, άγνωστοι, έχοντας αναρτήσει σχετικές αγγελίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατάφεραν και απέσπασαν ως προκαταβολές για πώληση οχημάτων, τα χρηματικά ποσά των -1.000-, -3.120-, -5.960- και -2.640- ευρώ, αντίστοιχα, χωρίς ποτέ να ολοκληρώσουν τις συμφωνημένες αγοραπωλησίες.

Επιπλέον, σε -2- διαφορετικά περιστατικά στην Κεφαλλονιά, πολίτες κατήγγειλαν ότι, επιτήδειοι που επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί τους, προφασιζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και λογιστικού γραφείου, εκμαίευσαν τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής με το πρόσχημα αντίστοιχα, της επιστροφής χρημάτων και της πίστωσης επαγγελματικής επιδότησης, αποσπώντας τα χρηματικά ποσά των -2.880- και -13.000- ευρώ, κατά περίπτωση.

Τέλος, πολίτης στην Κεφαλλονιά, κατήγγειλε ότι άγνωστος δράστης, του απέσπασε το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ, ως προκαταβολή για την ενοικίαση οικίας, χωρίς να ολοκληρώσει τη σχετική συμφωνία.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (https://cyberalert.gr/).

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο

Συνελήφθησαν, χθες (22.05.2023), από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), στην Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, -2- ημεδαποί, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αντίστοιχα, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24/5/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA