/

Γιώργος Σκλαβούνος: Η Ένωση των Επτανήσων που βαπτίστηκε Αγγλική δωρεά

Η Ένωση που χαρακτηρίστηκε αγγλικό δώρο επέκτασης των ορίων του Ελληνισμού αλλά στην πραγματικότητα όπως θα δούμε, χρησιμοποιήθηκε ως δολωματική παγίδα για την συρρίκνωση του Ελληνισμού και την διάλυση του Επτανησιακού πατριωτικού κινήματος.

Το κατακτημένο, με μακρόχρονους αγώνες, δικαίωμα στον Εθνικό αυτοπροσδιορισμό που υβρίστηκε ως καρπός ικεσίας προς το Αγγλικό στέμμα και στα πόδια του Βρετανού Βασιλιά

Η Ένωση που κατεγράφη στις <συνθήκες>, που επεβλήθη ως δώρο.

ΟΧΙ ΟΧΙ και χίλιες φορές Όχι

Η ένωση υπήρξε καρπός ιερών σκληρών , αγώνων.

Η ένωση ήταν αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα αυτοδιάθεσης αυτοπροσδιορισμού, ανεξαρτησίας. Σε μια τετοια Ενωση προσέβλεπαν οι Ριζοσπάστες και οι Μεταρρυθμιστες της Εφημεριδας Πατρις…Καλβος και Ζαμπέλιος. Σε μια τετοια ένωση προσέβλεπαν οι ηγέτες του Γνήσιου Ριζοσπαστισμού Ηλιας Ζερβός Ιακωβάτος και Ιωσήφ Μομφεράτος.

Η Βρετανία Χάριζε αυτό που δεν της ανήκε!

Τα Επτάνησα δεν ήταν κτήμα της.

Kαμία διεθνής συνθήκη δεν παρεχώρησε τα Ιονια ως κτήμα στην Βρετανία.

Κάτω απο οποιονδήποτε ερμηνεία των συνθηκών παραχωρησης της προστασίας των Ιονιων στην Αγγλια, τα Ιονια δεν μετατρέπονται σε επαρχια της Αγγλιας, που μπορει να τα δωρίζει.

Κατω απο οποια ερμηνεια και του πρωτεκτοράτου ακόμα δεν μπορουσαν τα Ιονια να μετατραπουν σε Αγγλικο κτήμα.

Για την σημασία,την σκοπιμότητα και τις προϋποθέσεις τις συνέπειες αυτού του ειδους της Ένωσης θα επανέλθουμε λεπτομερέστερα.

Η Βρετανία αποχωρύσα ανατίναζε τα Κερκυραϊκά φρούρια. Κατέστρεφε θησαυρούς υψίστης ιστορικής, συμβολικής αρχιτεκτονικής αλλά και αμυντικής σημασίας,, που δεν της ανήκαν. Ηκυνικη αιτιολόγηση της ανατίναξης των Κερκυραϊκών φρουρίων και της εξουδετερωσης των υπολοίπων φρουρίων της Επτανήσου ηταν να μην ενισχυθει το Ελληνικό κράτος με σημαντικά οχυρά.. Ανατίναξη βάση <<συνθήκης>> στην οποία δεν μετείχαν ουτε οι Επτανησιοι ουτε το Ελλαδικο Κρατος,.

Ανατίναξη που κατηγγειλαν ακόμα και Αγγλοι βουλευτές.

Η Βρετανία αποχωρούσα επέβαλλε για την <<δωρεά>> απαράδεκτα ταπεινωτικούς όρους για την Ελλάδα και το ηρωικό Εθνικό και απελευθερωτικό κίνημα των Ιονίων.

Μπροστά λοιπόν στην επέτειο για την ΈΝΩΣΗ της Επτανήσου, με την Υπόλοιπη Ελλάδα. 21 Μαΐου.

Μπροστά στον ματαιούμενο λόγω εκλογών Εορτασμό μιας μεγάλης στιγμής στην μαρτυρική πορεία του λαού μας στην Εθνική του ολοκλήρωση,. καλούμαστε με ευλάβεια να σταθούμε μπροστα στους μεγαλομαρτυρες και πρωτομάρτυρες του Ετανησιακου αγώνα .

Να αναλογιστούμε οτι οτι αυτοί οι πρωτομάρτυρες και μεγαλομαρτυρες του Επτανησιακού Αγώνα, οι εξόριστοι της Ερίκουσας και των Αντικυθήρων ηταν συνειδητά απόντες απο τον πρώτο εορτασμό της Ένωσης.!!!!! Γιατί άραγε;;;

Αυτοί οι πρωτομάρτυρες κατήγγηλαν//// ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ// αλλά την μετατροπή του δικαιώματος της ΕΝΩΣΗΣ, σε χάρη και τα Ιόνια και τον λαό τους ως δώρο του Βρετανικού στεματος στον Βασιλιά που επέβαλλε, υπο κωμικοτραγικούς όρους, στον Ελληνικό λαό.

/Κατήγγειλαν την μετατροπή του δικαιώματος σε χάρη συνοδευόμενη απο την δέσμευση της Ελλάδος να αναγνωρίση την ακεραιότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας .Να αναγνωρίση διαρκή ειρήνη με την Οθωμανικη αυτοκρατορία…

Κατήγγειλαν οτι, η απο την Αγγλια προσφερόμενη Ένωση ηταν μια Ενωση συρρικνωσης του Ελληνισμου..

Ο εορτασμός αυτής της επετείου οφείλει να συνοδευεται απο βαθυτατο αναστοχασμό, απο αναγνώριση της ανάγκης να γνωρισουμε την αληθινή μας ιστορία, και το πραγματικό πρόσωπο των προστατών και δανειστών μας Ο εορτασμός πρέπει να συνοδεύεται από ιερή οργή για το ανοσιουργήματα της Αγγλικής πανουργίας και απο την αποκάλυψη αυτής της πανουργίας εις βάρος του Ελληνισμού. Πανουργίας και κακουργίας που παραμένει και επιμένει στις μέρες μας.

Ένας τέτοιος εορτασμός θα μας επέτρεπε να έχουμε συνεορτάζοντες τους πρωτο μαι μεγαλομαρτυρες της Ένωσης και των σύνολο των θυμάτων της βάρβαρης αλλα με ευρωπαϊκό ένδυμα Αγγλοκρατίας. Να έχουμε μαζί μας και τον Ζερβό και τον Μομφερράτο . Να έχουμε μαζί μας..και τον Μαρκορά. που με το υπέροχο ποίημα του ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ μας κατέγραψε ποιητικά το Αγγλικό ανοσιούργημα της ανατίναξης των Κερκυραϊκών φρουρίων.

Θα επανέλθουμε με τεκμήρια της Αγγλικής πανουργίας.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/5/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA