/

«Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Σάμης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» που οργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Το πρόγραμμα επιμελήθηκαν η Αρχαιολόγος Μελπομένη Ανδρεάτου και η Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Άννα Ζαφείρα, με τη βοήθεια της Νικολίας Θεοδώρου.

Όπως διαβάζουμε στη σελίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης (από όπου και το φωτογραφικό υλικό), τα παιδιά που επισκέφθηκαν τα Μουσείο, έμαθαν, έπαιξαν και δημιούργησαν, ενώ ενημερώθηκαν για τους τρόπους διασφάλισης της υγείας στην αρχαιότητα, καθώς και για τη συμβολή της γυναίκας σε αυτή. Μάλιστα έπονται και άλλες δράσεις στο Μουσείο, ενώ επίκειται η ολοκλήρωση της εγκατάστασης του ψηφιακού εκπαιδευτικού προγράμματος που θα αναμένεται να ενθουσιάσει τα παιδιά.

Συγχαρητήρια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων του νησιού μας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμης για την πρωτοβουλία τους, που αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι το Μουσείο μας αποτελεί έναν ζωντανό οργανισμό που συμβάλει στην τουριστική, εκπαιδευτική και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μας.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20/5/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA