/

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, στις 6:30, στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Theo Angelopoulos» του Γαλλικού Ινστιτούτου, και παρουσία σημαντικών ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης, η Εταιρεία Ελλήνων Μεταφραστών Λογοτεχνίας, με τη σύμπραξη και τη συνεργασία του Ιδρύματος Κώστας & Άρτεμις Κυριαζή ως χορηγού της εκδήλωσης, πραγματοποίησε την τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων μετάφρασης, ευποιίας και καλλιτεχνικού έργου.

Το Βραβείο «Ιουλία Ιατρίδη» απονεμήθηκε στον Γιώργο Προεστό για το πολυετές έργο του στη μετάφραση και επιμέλεια αρχαίων ελληνικών κειμένων, το σύνολο των οποίων περιλαμβάνεται στη σειρά Αρχαία Ελληνική Γραμματεία «Οι Έλληνες» των Εκδόσεων Κάκτος.

Φωτογραφία από αριστερά: Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων European Profiles Α.Ε. Δημήτρης Μπακόλας, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας-Εκδότρια Ελένη Κεκροπούλου, ο μεταφραστής και υπεύθυνος νέων εκδόσεων στις Εκδόσεις Κάκτος Γιώργος Προεστός.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Γιώργος Προεστός γεννήθηκε το 1971 στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα, και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην κλασική φιλολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο. Από το 1999 εργάζεται στις Εκδόσεις Κάκτος, με κύριο έργο τη μετάφραση αρχαίων ελληνικών κειμένων. Έχει μεταφράσει 250 περίπου τόμους αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, πολλοί από τους οποίους μεταφράστηκαν για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/5/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA