/

Από τον υποψήφιο της Ν.Δ. Παναγή Καππάτο: αιτήσεις για έκτακτη ενίσχυση Κτηνοτρόφων / Σχετικά με την δήλωση Κατρούγκαλου

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την έκτακτη ενίσχυση των Κτηνοτρόφων των Νησιών μας

Από σήμερα Τετάρτη άνοιξε η πλατφόρμα για υποβολή ηλεκτρονικά των αιτήσεων για την έκτακτη ενίσχυση σε κατά κύριο επάγγελμα Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιους Κτηνοτρόφους για την οικονομική ενδυνάμωση της Κτηνοτροφικής παραγωγής στον Νησιωτικό χώρο, για την αντιστάθμιση της αύξησης κόστους της προμήθειας ζωοτροφών από τις διεθνείς δυσμενείς εξελίξεις.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση παρέχεται στους δικαιούχους Κτηνοτρόφους, κατόχους Αιγοπροβάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως αυτά ίσχυαν την 31.12.2021, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι μέχρι την παραπάνω ημερομηνία στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Το ανώτατο κατ’ αποκοπή ποσό της έκτακτης ενίσχυσης ανά δικαιούχο Κτηνοτρόφο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη υπολογίζεται με βάση τον αριθμό του ζωικού του κεφαλαίου και ανέρχεται στα 950€ το οποίο θα καταβληθεί μετά τον έλεγχο των αιτήσεων και την διασταύρωση των στοιχείων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι ντόπιοι δικαιούχοι Κτηνοτρόφοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στην ειδική εφαρμογή της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ).

Η έκτακτη ενίσχυση στους δικαιούχους Κτηνοτρόφους δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και τα νομικά πρόσωπά τους, τα Ασφαλιστικά ταμεία και τις Τράπεζες, δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα, και οι δικαιούχοι δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν αποδεικτικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για την είσπραξη της ενίσχυσης.

Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει έμπρακτα τον Κεφαλλονίτη και Ιθακήσιο Κτηνοτρόφο.

ΣΥΡΙΖΑ: 20% του Εισοδήματος για Ασφαλιστικές Εισφορές

Για όσους έχουν ξεχάσει. Ο κ. Κατρούγκαλος τρεις μέρες πριν τις εκλογές υπενθυμίζει σε όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον περιβόητο «νόμο Κατρούγκαλου»

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι θα πληρώνουν 20% επί του εισοδήματός τους, μόνο για ασφαλιστικές εισφορές!

Είναι ένα καθαρό μήνυμα στην παραγωγική Ελλάδα.

Στους εμπόρους, τον τουρισμό, την εστίαση, τα καταλύματα και τους ξενοδόχους.

Στους μηχανικούς, τους γιατρούς, τους λογιστές, τους καθηγητές και όσους ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.

Όλοι 20% για εισφορές!

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να επαναφέρει δριμύτερη τη φοροεπιδρομή που εξαπέλυσε εναντίον των πολιτών το 2015-2019!

Την Κυριακή στηρίζουμε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω.

Παναγής Καππάτος

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/5/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA