//

diaNEOsis Podcasts: Οι Δημόσιες Συμβάσεις Με Απλά Λόγια

Στο 19ο μέρος της σειράς podcasts “Με Απλά Λόγια”, συζητάμε με τον καθηγητή δημοσίου δικαίου στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ Σπύρο Βλαχόπουλο για τις δημόσιες συμβάσεις στη χώρα μας.

Πώς σχεδιάζονται τα έργα, πώς επιλέγονται οι πάροχοι, πώς συμφωνούνται οι τιμές και, κυρίως, γιατί αργεί τόσο πολύ αυτή η διαδικασία, συχνά και με τραγικές συνέπειες;

Στο νέο, δέκατο ένατο επεισόδιο της σειράς podcasts “Με Απλά Λόγια”, ο καθηγητής δημοσίου δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Βλαχόπουλος μας μιλά για τις δημόσιες συμβάσεις στην Ελλάδα, με απλά λόγια.

Πώς δαπανά χρήματα το ελληνικό κράτος; Πώς αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες; Πώς σχεδιάζονται τα έργα, πώς επιλέγονται οι πάροχοι, πώς συμφωνούνται οι τιμές και, κυρίως, γιατί αργεί τόσο πολύ αυτή η διαδικασία, συχνά και με τραγικές συνέπειες;

Το θέμα των δημόσιων συμβάσεων στη χώρα μας είναι ένα διαχρονικό και μεγάλο πρόβλημα. Οι διαγωνισμοί καθυστερούν ή γίνονται με ακατάλληλους όρους, οι δικαστικές διεκδικήσεις διαρκούν χρόνια και τα έργα παραδίδονται συχνά καθυστερημένα και ανεπαρκή.

Ο Σπύρος Βλαχόπουλος μας εξηγεί γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, με απλά λόγια.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ::

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16/5/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA