//

Ναπ. Μαραβέγιας: Γνωστοί καθηγητές από ελληνικά πανεπιστήμια εξηγούν γιατί στηρίζουν την υποψηφιότητά του

Γνωστοί Καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού μεταξύ των οποίων π. πρυτάνεις και ακαδημαϊκοί υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Ναπολέοντα Μαραβέγια στην Κεφαλονιά και Ιθάκη με την Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και υπογράφουν το ακόλουθο κείμενο.

«Ο συνάδελφός μας Ναπολέων Μαραβέγιας καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, π.Αντιπρύτανης και π. Υπουργός αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στον τόπο που μεγάλωσε στην εκλογική περιφέρεια Κεφαλονιάς – Ιθάκης για να εκλεγεί βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Την απόφασή του στηρίζουμε όλοι όσοι συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο για τους εξής πέντε λόγους:

1. Ο Ναπολέων Μαραβέγιας ως επιστημονικός ερευνητής και ως ακαδημαϊκός δάσκαλος, σφράγισε με το έργο του το ελληνικό πανεπιστήμιο και άνοιξε πνευματικούς ορίζοντες στην ελληνική επιστημονική κοινότητα.

2. Το επιστημονικό έργο του είναι πολυσχιδές και καινοτόμο και προπάντων χαρακτηρίζεται από το πνεύμα της κριτικής, η οποία είναι το κατεξοχήν δομικό και λειτουργικό στοιχείο των κοινωνικών επιστημών στη σύγχρονη εποχή.

3. Επιπλέον, χαρακτηριστικό της επιστημονικής σκέψης του Ναπολέοντα Μαραβέγια είναι η επιστημολογική προσπάθειά του να επινοήσει μεθόδους διαμεσολάβησης ανάμεσα στην επιστημονική θεωρία και την πολιτική πράξη σε μία εποχή, όπως είναι η δική μας, που εμποδίζει κάθε εκδήλωση του δημιουργικού και ελεύθερου πνεύματος.

4. Στην επιστημονική διαδρομή του, ο Ναπολέων Μαραβέγιας, εκφράζει το ελεύθερο κριτικό και δημιουργικό πνεύμα του ευρωπαϊκού διαφωτισμού και συμμετέχει ενεργά στις πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες της μεταπολίτευσης, οι οποίες καθόρισαν τις δημοκρατικές πολιτικές πρακτικές που εξασφαλίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας.

5. Ο Ναπολέων Μαραβέγιας συμμετείχε στον πολιτικό βίο και στο επιστημονικό γίγνεσθαι της χώρας σε θέσεις ευθύνης σε ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως : Πρόεδρος Δ.Σ Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας, Πρόεδρος Δ.Ε Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, Μέλος της Αρχής

Διασφάλισης Ποιότητας στη Ανώτατη Εκπαίδευση και Αντιπρύτανης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης ήταν Υπηρεσιακός Υπουργός στην Κυβέρνηση του 2012 που συγκροτήθηκε από μη πολιτικά πρόσωπα κοινής αποδοχής.

Συνυπογράφουν με αλφαβητική σειρά οι:

Βλιάμος Σπύρος, ΕΚΠΑ

Βαρσακέλης Νίκος, Α.Π.Θ

Βασιλείου Δημήτρης, ΕΚΠΑ

Γεωργίου Θεόδωρος, Δ.Π.Θ

Γκόλιας Ιωάννης, π. Πρύτανης Ε.Μ.Π

Εμμανουήλ Ιωάννης, ΕΚΠΑ

Ζέρβας Γιώργος, Γ.Π.Α

Ζώρας Γεράσιμος, ΕΚΠΑ

Ζωγραφάκης Σταύρος, Γ.Π.Α

Ζωγράφος Γιώργος, ΕΚΠΑ

Ηρειώτης Νίκος, ΕΚΠΑ

Θεοδωρόπουλος Γιώργος, ΕΚΠΑ

Κίττας Χρήστος, π. Πρύτανης ΕΚΠΑ

Καραπιδάκης Νίκος, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Κυριαζής Νίκος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Κυροδήμος Ευθύμης , ΕΚΠΑ

Κώτσιος Στέλιος, ΕΚΠΑ

Λαλαγιάννη Βασιλική ,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Λιαργκόβας Πανγιώτης, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Μπουραζέλης Κώστας ΕΚΠΑ , Ακαδημαϊκός

Πασιάς Γιώργος, ΕΚΠΑ

Ρουσάκης Γιάννης, ΕΚΠΑ

Ροϊλός Παναγιώτης, Πανεπιστήμιο HARVARD

Σανταμούρης Ματθαίος , Πανεπιστήμιο Νότιας Ουαλίας

Σούλης Σωτήρης, ΠΑΔΑ

Τόμπρας Γιώργος ΕΚΠΑ

Τούτουζας Κώστας ΕΚΠΑ

Τζιφάκης Νικόλαος, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Τσανάκας Παναγιώτης, Ε.Μ.Π

Χουλιάρας Αστέρης, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Χατζής Αριστείδης, ΕΚΠΑ

Χατζηχρήστου Χρυσή, ΕΚΠΑ

Ψαλτόπουλος Δημήτρης, Α.Π.Θ

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16/5/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA