//

Νίκος Γιαννόπουλος: “ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ” 2023 και ακύρωση αγώνων

Φωτογραφία Αρχείου: Βεργώτεια, δεκαετία '70. Στο Στάδιο Ανδρ. Βεργωτής στο Αργοστόλι.

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΥΤΗ

Πολλά ακούστηκαν και πολλά γράφτηκαν αυτές τις ημέρες για την αιφνιδιαστική, είναι αλήθεια, ακύρωση των “Βεργωτείων”, καθώς η διοργάνωση αυτή αγαπήθηκε τόσο εντός, όσο και εκτός Κεφαλονιάς.Μέχρι στιγμής δεν ζητήθηκε η γνώμη του ΣΕΓΑΣ,της παλαιότερης και ισχυρότερης Αθλητικής Ομοσπονδίας της χώρας.Λόγω του γεγονότος ότι έπαιξα σημαντικό ,πιστεύω, ρόλο στην επιτυχή αναβίωση των αγώνων από το 2015 έως και το 2019 και καθώς συνδέομαι με φιλική σχέση με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του Σίδνεϋ Κώστα Κεντέρη ζήτησα τη γνώμη του για το ζήτημα.Ο σπουδαίος αθλητής, που τώρα είναι Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δεν αρνήθηκε να μάς μιλήσει:

-Ερ: κ. Κεντέρη θα θέλαμε την άποψή σας για τη ματαίωση των αγώνων.

-Απ:”κ. Γιαννόπουλε, Τα Βεργώτεια 2023 ακυρώθηκαν, διότι το ταρτάν ήταν ιδιαίτερα ολισθηρό και εγκυμονούσε κινδύνους για την υγεία των συμμετεχόντων αθλητών.Χρειάζεται κατά τη γνώμη μου άμεση αντικατάσταση.Είχαμε σκοπό σαν Ομοσπονδία να αναβαθμίσουμε τους αγώνες αυτούς ,όμως με τις παρούσες συνθήκες αυτό ήταν αδύνατο…”

-Ερ: Υπάρχει περίπτωση να είναι έτοιμο το Στάδιο σε λίγους μήνες και να γίνουν οι αγώνες τον Σεπτέμβριο;

-Απ: “Το αποκλείω. Θα πρέπει να ξεχάσουμε τα Βεργώτεια για εφέτος”.

-Ερ: Τι βλέπετε για το μέλλον;

-Απ: “Η Ομοσπονδία μας θέλει να στηρίξει τα Βεργώτεια.Τόσο η δική μας διοίκηση, όσο και η προηγούμενη τα είχαν εντάξει στο Διεθνές Καλεντάρι, οπότε ναι,παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ελπίζουμε του χρόνου να γίνουν κανονικά. Αυτό θα γίνει μόνο αν διαπιστώσουμε ότι έγιναν οι εργασίες που πρέπει και που εγγυώνται την ασφάλεια των αθλητών”.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΣΙΑΣ: “ΤΟ ΤΑΡΤΑΝ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ”

          Ζητήσαμε στη συνέχεια τη γνώμη του τεχνικού συμβούλου του ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου κ.Κώστα Μπούσια που ήταν ξεκάθαρος: ” Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Αργοστολίου.Φοβάμαι ότι δεν κάνει ούτε για τοπικούς αγώνες. Υπάρχουν αθλούμενοι, που φοβούνται να αθληθούν εκεί. Μου κάνει εντύπωση που και πέρυσι πήγαν αθλητές στους αγώνες”.

-ΕΡ: κ. Μπούσια είχαμε τραυματισμούς στα περυσινά Βεργώτεια;

-ΑΠ: “Οχι, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, είχαμε όμως παράπονα από αρκετούς αθλητές ότι γλιστρούσαν λόγω του ότι το ταρτάν ήταν πολύ φθαρμένο”.

-ΕΡ: Πώς επιτρέψατε, λοιπόν, πέρυσι τη διεξαγωγή των αγώνων ;

-ΑΠ: “Είπαμε να γίνει μία τελευταία προσπάθεια , να δώσουμε μία ακόμη ευκαιρία , ώστε να μη χαθούν οι αγώνες, εφέτος όμως δεν μπορούσε να γίνει πάλι το ίδιο.Περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή μήπως αλλάξει κάτι, όμως ήταν αδύνατη η διεξαγωγή των αγώνων αυτών”.

-ΕΡ: Όταν λέμε για πλήρη αντικατάσταση του ταρτάν για τι ποσό περίπου μιλάμε;

-ΑΠ: “Αυτό είναι σχετικό από Στάδιο σε Στάδιο και ανάλογο με διάφορους παράγοντες και κυρίως το μέγεθος των εγκαταστάσεων.Για το Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου υπολογίστε άνω των 300.000 Ευρώ”.

-ΕΡ: Τι μέλλει γενέσθαι;

-ΑΠ: “Τα Βεργώτεια έχουν ενταχθεί στην κατηγορία Διεθνών Αγώνων με πιστοποίηση Ά και στόχος μας είναι να επανέλθουν με το καλό”.

Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος

Αρχισυντάκτης Αθλητικών Ειδήσεων ΕΡΤ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 30/4/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA