/

Έκτακτη Ενίσχυση στους Κτηνοτρόφους των Νησιών μας

Έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση για την οικονομική ενδυνάμωση της κτηνοτροφικής παραγωγής στον Νησιωτικό χώρο, λόγω της ενεργειακής κρίσης που επηρεάζει τον κλάδο της κτηνοτροφίας και το 2023.

Δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης είναι οι κατά κύριο επάγγελμα Κεφαλονίτες και Ιθακήσιοι Κτηνοτρόφοι, κάτοχοι Αιγοπροβάτων. Το ανώτατο ποσό της έκτακτης ενίσχυσης ανά δικαιούχο υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των Αιγοπροβάτων του και ανέρχεται στα 950€.

Οι υποβολές των αιτήσεων για τη λήψη της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιούνται μέσω του gov.gr. Διαβάστε αναλυτικά τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση στο σύνδεσμο: https://bit.ly/40SgXPc

Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει έμπρακτα τον Κεφαλονίτη και Ιθακήσιο Κτηνοτρόφο και την πρωτογενή μας παραγωγή.

Από το 2019 οι συνολικές ενισχύσεις για τον πρωτογενή τομέα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη φθάνουν στα 40.130.000 ευρώ για 2.345 δικαιούχους, ενώ 3.670.000 ευρώ διατέθηκαν από τον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις και έκτακτες ενισχύσεις.

Παναγής Καππάτος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 30/4/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA