/

”Χορέψετε, χορέψετε!”: Το Ληξούρι γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι ΄΄ΑΕΤΟΣ΄΄ Καμιναράτων, ΄΄ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ΄΄ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ΄΄ Η ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ΄΄ Μαντζαβινάτων-Βουνίου και ΄΄ΧΩΡΟΠΟΥΛΑ΄΄ Ληξουρίου,  διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε εκδήλωση  αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Χορού στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 και ώρα 11:00πμ.  Συμμετέχουν επίσης η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «Υπερίων» σε συνεργασία με την Σχολή Χορού Livieratou Danceschool Lixouri.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική στήριξη του Δήμου Ληξουρίου.

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού.

 Στις 29 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η οποία καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Η ημέρα που επιλέχθηκε από την UNESCO προκειμένου να γιορτάζεται κάθε χρόνο ο χορός δεν είναι τυχαία, αφού η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν-Ζορζ Νοβέρ. Ο Ζαν-Ζορζ Νοβέρ  ήταν ο δημιουργός του σύγχρονου μπαλέτου.

Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού είναι να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την τέχνη του χορού πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 27/4/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA