/

Εορταστικό  Πασχαλινό Πρόγραμμα του Δήμου Ληξουρίου 

Από μέρες  έχουν ξεκινήσει  οι προετοιμασίες για τις φετινές πασχαλινές  εκδηλώσεις στο Δήμο μας.

Τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας έβαψαν τους  μπότηδες και τις στάμνες με τα εορταστικά χρώματα του κόκκινου και του άσπρου, για να γίνει το σπάσιμό τους μετά  το πρώτο  «Αναστάς  ο Θεός»,  το Μεγάλο Σάββατο στην κεντρική πλατεία.

Μεγάλη Παρασκευή ώρα 9:00 το βράδυ από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορα θα ξεκινήσει η περιφορά του επιταφίου, στην πορεία θα ακολουθήσει ο επιτάφιος του Αγίου Νικολάου Μηνιατών, με προπομπό τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Χαράλαμπου Μακρή.

Η πομπή μέσα σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας όπως αρμόζει στην ημέρα θα καταλήξει στην κεντρική  πλατεία όπου θα ακολουθήσει δέηση.

Με το πέρας της τελετής στο κάτω μέρος της πλατείας ανάβουμε φαναράκια με τα ονόματα των αγαπημένων μας ανθρώπων που δεν είναι πια στη ζωή και ανεβαίνουν στον ουρανό για να συναντήσουν τις ψυχές τους. (Φροντίστε να έχετε μαζί σας αναπτήρα και μαρκαδόρο).

Μεγάλο Σάββατο ώρα 11:00 το πρωί στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μηνιατών με το άκουσμα της Πρώτης Ανάστασης και το χαρμόσυνο χτύπημα των καμπανών, σπάμε την πρώτη στάμνα υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου. 

Ακολουθούν σπασίματα από τα σπίτια πέριξ του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Μηνιατών, κι έπειτα θα   ακολουθήσει  με τους μουσικούς  θριαμβευτικούς  ήχους  της  Φιλαρμονικής , το σπάσιμο των κεραμικών αγγείων στην Κεντρική Πλατεία και στον  πεζόδρομο.

Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με το σπάσιμο της τελευταίας στάμνας  έξω από το κτήριο της  Φιλαρμονικής  Σχολής Ληξουρίου με τις ευχές όλων μας για Χρόνια Πολλά  γεμάτα υγεία, χαμόγελο και δημιουργία.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

 Τελετάρχες για την περιφορά του επιταφίου ορίζονται οι:

  Μάκης  Μήλας,   Νεκτάριος  Αραβαντινός 

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13/4/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA