/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ «25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821» ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 αρχίζει την ογδόη πρωινή της 23ης και λήγει με τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24η ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Ώρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης, τον Δήμαρχο Αργοστολίου και τους Διευθυντές της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Νομού, στο Μνημείο Κωνσταντίνου Μεταξά, Κεφαλλονίτη Αγωνιστή του 1821, στο Νεκροταφείο Αργοστολίου.

 «ΣΑΒΒΑΤΟ  25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2023»

Ώρα 7:30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.

Ώρα 8:00 π.μ.: Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα προσέλευσης 10:45 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό 

Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ.

Δημητρίου. Τον πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Παρασκευή Κρούσσου, Φιλόλογος, Διευθύντρια του «Πετρίτσειου Γυμνασίου Ληξουρίου».                              

Ώρα 11:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων

στον Κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τους εκπροσώπους όλων

των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, τα Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.

Ώρα 12:00 μ.μ.: Παρέλαση Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, σπουδαστών Α.Ε.Ν., Τ.Ε.Ι., μαθητών Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων, Λυκείου των Ελληνίδων – παράρτημα Αργοστολίου, Προσκόπων – Οδηγών και λοιπών φορέων, προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Αργοστολίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ως ένδειξη Σεβασμού στη «Μνήμη» των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών δεν θα παραταθεί Δεξίωση στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας.

Ώρα 18:41 μ.μ.: Υποστολή της Σημαίας.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, τα της τάξεως η  Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας και τα του λιμένος ο κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου.

Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας,                      κ. Ευαγγελία Σαμόλη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για κατάθεση στεφάνων, στα τηλέφωνα 26713 60530 – 531 μέχρι την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023.

Λόγω των μέτρων που ισχύουν και λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοΐου COVID – 19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις δοξολογία και κατάθεση στεφάνων, θα πραγματοποιηθούν υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ως εκ τούτου παρακαλούνται οι συμμετέχοντες για την πιστή τήρηση αυτών.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 17/3/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA