/

Τ.Ε ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ του ΚΚΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / Υγεία στην Έρισσο

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρη Μαντζουράτο και Σπύρο Καμπίτση πήρε μέρος στη συζήτηση που διοργάνωσε η Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Ερίσσου στις Βασιλικάδες το περασμένο Σάββατο 4/3/2023 για το φλέγον θέμα της υγείας στην Έρισσο.

Η Έρισσος,  το πιο βόρειο κομμάτι της Κεφαλονιάς και το πιο απομακρυσμένο σε σχέση με τη σύνδεσή του με το Αργοστόλι, μπορεί το καλοκαίρι να αριθμεί χιλιάδες πληθυσμού αλλά και το χειμώνα αριθμεί έναν διόλου αμελητέο αριθμό μόνιμων κατοίκων. Η παντελής απουσία αγροτικού γιατρού, η υποστελέχωση και οι τραγικές ελλείψεις στο Κ.Υ. Σάμης και στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τις πλησιέστερες δηλαδή δομές υγείας στην περιοχή, βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων.

Οι ομιλητές του ΚΚΕ στη συγκέντρωση, κόντρα στις προσπάθειες του βουλευτή της ΝΔ και των στελεχών και υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να παραπλανήσουν και να συγκαλύψουν την πραγματική αιτία του ζητήματος, ανέδειξαν την πραγματική αιτία του προβλήματος, που δεν είναι άλλη από την πολιτική που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν τόσα χρόνια οι δυο τους και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ως κυβερνήσεις, δηλαδή η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας που αντιμετωπίζει τον ασθενή ως κόστος. Αυτή η πολιτική, που «μπουκώνει» ζεστό χρήμα τους μεγαλοκλινικάρχες αλλά αφήνει το λαό αβοήθητο να πεθαίνει μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, οδηγεί σε τραγικές ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα. Σε υγειονομικό προσωπικό, σε διοικητικό, σε τεχνικό, σε υγειονομικό υλικό, σε μηχανήματα, σε κτήρια ετοιμόρροπα και ακατάλληλα, με αποτέλεσμα να «ερημώνει» και την ύπαιθρο από αγροτικούς γιατρούς, δομές υγείας, ακόμα και ασθενοφόρα.

Σε πλήρη σύμπνοια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έταζαν γιατρούς, ασθενοφόρα κι απινιδωτές (που θα εκπαιδεύσουν τους κατοίκους να τους χρησιμοποιούν! ), σε μια προσπάθεια διασκέδασης των εντυπώσεων και «αποκοιμίσματος» των κατοίκων της Ερρίσου.

Η πραγματικότητα όμως είναι μία: Απαιτείται σύγκρουση με την πολιτική που μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε Ανώνυμη Εταιρεία, με την πολιτική που θέλει οι Δομές Υγείας να λειτουργούν με μόνο κριτήριο την κερδοφορία, με την πολιτική εντέλει που εκπορεύεται από την ΕΕ και αδιάλλακτα υπηρετούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Τ.Ε ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ του ΚΚΕ

12/3/2023

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/3/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA