/

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του βιβλίου

Η Δ.Ε. της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας σας προσκαλεί

στη διάλεξη των κ.κ.

Ηλία Κανέλλη, δημοσιογράφου – εκδότη

και Γιώργου Ναθαναήλ, συμβούλου Πληροφορικής – αρθρογράφου,

με θέμα: «Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του βιβλίου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 και ώρα 20:00,

στην Αναγνωστική Εταιρία.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση στο κανάλι της Αναγνωστικής Εταιρίας στο YouTube:  

https://www.youtube.com/channel/UChyFZ0BTA2bktfFqmCUYImQ

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Οι ομιλητές, όπως οι ίδιοι σημειώνουν, «θα συζητήσουν για τη μαγική ιστορία του βιβλίου από τις απαρχές του μέχρι το σήμερα στον κόσμο και στην Ελλάδα, για τους συγγραφείς, τους τυπογράφους, τα μπεστ σέλερ. Για τις γλώσσες του βιβλίου, τα ελληνικά, τα λατινικά, τα αγγλικά. Για το ποιες τάσεις θα διαμορφώνουν το μέλλον του και το εάν θα υπάρχει σε λίγα χρόνια και με ποια μορφή».

Ηλίας Κανέλλης

Δημοσιογράφος, εκδότης του περιοδικού Books’ Journal. Σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες και κινηματογράφο. Εξέδωσε και διεύθυνε το περιοδικό Κάμερα, υπήρξε κριτικός κινηματογράφου και αρχισυντάκτης του περιοδικού Αντί, εργάστηκε ως επιφυλλιδογράφος στην Εποχή, στην Ελευθεροτυπία, στην Εξουσία, στην Athens Voice, στο Βήμα, στο Protagon.gr και, τα τελευταία χρόνια, στα Νέα.

Για πολλά χρόνια έκανε καθημερινή εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ενώ συνεργάστηκε ως πολιτικός αναλυτής με την τηλεόραση της ΕΡΤ. Ίδρυσε και διεύθυνε την εφημερίδα του Φεστιβάλ Αθηνών εφ.

Έχει γράψει το βιβλίο Εθνοχουλιγκανισμός: Εκφράσεις της νεοελληνικής ιδεολογίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 της Αθήνας (εκδόσεις Οξύ) και έχει επιμεληθεί τις κινηματογραφικές μονογραφίες: Σταύρος Τορνές (με τον Σταύρο Καπλανίδη και, για την ιταλική έκδοση, με την επιπλέον συνεργασία του Sergio Grmek Germani), Κώστας Γαβράς και Σταύρος Τσιώλης.

Γιώργος Ναθαναήλ

Ο Γιώργος Ναθαναήλ έχει εμπειρία 4 δεκαετιών στην συμβουλευτική Πληροφορικής και στο Μanagement. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως σύμβουλος επιχειρήσεων για μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, και διετέλεσε Διευθυντής του τομέα ΙΤ Consulting των Εταιριών Συμβούλων REMACO A.E., KANTOR Α.Ε. και Metrotech A.E.

Έχει διοικήσει και συμμετάσχει σε πολλά έργα Πληροφορικής και Ανασχεδιασμού Διαδικασιών του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, ήταν δε επί τριετία υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού Πληροφορικής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Ο κ. Ναθαναήλ έχει επίσης σημαντική εμπειρία από πολλά ελληνικά και διεθνή παραγωγικά & ερευνητικά έργα πληροφορικής.

Έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ, στα πανεπιστήμια Yale (BSc, Engineering) και New York University (MBA, Computer Applications & Information Systems), είναι δε υπότροφος του Ιδρύματος Μποδοσάκη, για λογαριασμό του οποίου έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την επίβλεψη του διαδικτυακού τόπου www.blod.gr. Είναι ιδρυτικό μέλος του ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, και υπήρξε μέλος της Επιτροπής Διοίκησης Έργου της Μορφωτικής και Αναπτυξιακής Πρωτοβουλίας, ενός σημαντικού εκπαιδευτικού έργου, το οποίο  υλοποίησαν τα 8 μεγάλα κοινωφελή ιδρύματα της χώρας.

Έχει συνεργαστεί, ως σύμβουλος έκδοσης, με το περιοδικό Πληροφορικής RAM από το 1987 μέχρι το 2012.

Έχει γράψει άρθρα και  βιβλιοκριτικές σε ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ άλλων στο ΒΗΜΑ, στα Νέα, στην Καθημερινή και στο Βooks’ Journal.

Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ελληνικού  Συλλόγου για το Σύνδρομο Asperger (Eλ.σ.σ.Α.), και υπεύθυνος για το σχεδιασμό της πλατφόρμας εύρεσης εργασίας JobsLink, για άτομα με αυτισμό.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11/3/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA