//

Κάλεσμα για Περιβαλλοντική Δράση: “Περπατώντας ένα μονοπάτι της Παλικής με πλούσια ιστορία και παράδοση”

smart

Tο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ληξουρίου και η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων-Παράρτημα Αργοστολίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων και της Υπεύθυνης του Ε.Κ.Φ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης διοργανώνουν Περιβαλλοντική Δράση για εκπαιδευτικούς και για το ευρύ κοινό, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 και ώρα: 9:00-12:30 -13: 00 π.μ. με θέμα: 

«Περπατώντας ένα μονοπάτι της Παλικής με πλούσια ιστορία και παράδοση»

Η δράση περιλαμβάνει πεζοπορία διάρκειας 2,5 ωρώνμε συνοδό τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης κ. Γεράσιμο Σωτ.  Γαλανό στο μονοπάτι: Αγία Θέκλη – Δαμουλιανάτα (Ναός Παναγίας στο βουνό-Δαμουλιανάτων) – Ρίφι – Κάστρο Αγίου Γεωργίου Παλικής – Μονοπολάτα, με σκοπό οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν την γεωποικιλότητα, την ιστορία και το πολιτιστικό χνάρι της περιοχής, στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου «Γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Φύση και Πολιτισμός».

Σημείο συνάντησης: Ιόνιον Ενυδρείο Δήμου Ληξουρίου (παραλία Ληξουρίου)

    Ώρα συνάντησης: 9:00 π.μ. (Οι συμμετέχοντες από Αργοστόλι θα πρέπει να

    πάρουν το φέρυ στις 8:30.)

    Ώρα επιστροφής στο Ληξούρι: 12:30 – 13: 00  π.μ.

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων από το Ληξούρι στο μονοπάτι για την πεζοπορία στην Αγία Θέκλη και η επιστροφή από τα Μονοπολάτα στο Ληξούρι θα γίνει δωρεάν με λεωφορείο. 

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια, καπέλο και να έχουν μαζί τους νερό και ένα σνακ.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας-βροχής, η δράση θα αναβληθεί.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10/3/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA