/

Επιτυχία της απεργίας

Ένα μεγάλο ποτάμι εργαζομένων, λαού και νεολαίας πλημμύρισε προχθές το πρωί ολόκληρο το Αργοστόλι! Οι απεργοί εργατοϋπάλληλοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι επαγγελματίες που έκλεισαν τα καταστήματά τους, οι εκατοντάδες μαθητές των σχολείων του νησιού μας, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι, ενώθηκαν σε ένα ορμητικό ποτάμι διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η Κεφαλονιά!

Η επιτυχία της απεργίας, κόντρα σε κυβερνήσεις, μεγαλοεργοδοσίες, ακόμα και την ΓΣΕΕ, διαβεβαίωσε ότι “το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή” κι έδωσε υπόσχεση ότι “¨εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ”!

Το ίδιο συνέβη απ’ άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα! Χιλιάδες λαού και νεολαίας βγαίνουν στους δρόμους, αποκαλύπτουν την αλήθεια, διεκδικούν μέτρα!

Αυτή η μαζική και μαχητική εικόνα των συγκεντρώσεων, των συγκινητικών διαδηλώσεων, η επιτυχία της Απεργίας που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, η ΑΔΕΔΥ και οι δεκάδες αποφάσεις Σωματείων, Συλλόγων και άλλων φορέων που στήριξαν μαζικά όλη την προχθεσινή δραστηριότητα, φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα την μεγαλοεργοδοσία, την κυβέρνηση και τα σκυλιά τους, που ξαμολύθηκαν από νωρίς προχθές το μεσημέρι σε μια άθλια προσπάθεια να κάνουν το άσπρο-μαύρο, να “μαζέψουν” τον κόσμο σπίτι του, με εμετικές αναρτήσεις και ύβρεις τύπου “ρεπορτάζ”, αναρτήσεων στο facebook και γενικά στο διαδίκτυο. Επιστράτευσαν ακόμα και προσωπικές απειλές σε στελέχη του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Δυστυχώς γι’ αυτούς που ζηλεύουν τη “δόξα” του Πορτοσάλτε και την “επιτυχία” της πάλαι ποτέ “Αυριανής”, οι κορώνες και οι φαιδρότητες περί “καπελώματος” μιας τέτοιας πάνδημης λαϊκής κινητοποίησης καταρρίφθηκαν από την ίδια την πραγματικότητα, από τους χιλιάδες συμμετέχοντες που πήραν μέρος με τους φορείς τους, τα σχολεία τους, ή ακόμα και μεμονωμένα, αισθανόμενοι την ανάγκη να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική που παίρνει τις ζωές των παιδιών μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Οι «καλοθελητές» αυτοί, υπηρετούν πιστά την πολιτική της κυβέρνησης και των παπαγάλων τους που λένε ότι λαός δεν πρέπει να έχει πολιτική άποψη όταν είναι θυμωμένος, προσβάλλοντας ευθέως τους Κεφαλονίτες και τους Θιακούς που κινητοποιήθηκαν. Φοβούνται  ότι ο λαός δε θα τους κάνει τη χάρη και δεν θα βγουν λάδι αυτή τη φορά. Όσο βρώμικο μελάνι και να χύσουν, όποια επίθεση και συκοφαντία και να εξαπολύσουν, διαδικτυακή ή μη, δεν θα καταφέρουν να σβήσουν από τα μάτια των μαθητών και του λαού που  βρέθηκε στην πλατεία, την πραγματικότητα.

Δεν θα τους περάσει!

Το ποτάμι πίσω δε γυρνά!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, τα Σωματεία του, η νεολαία, όλος ο λαός των νησιών μας θα συνεχίσουν να διατρανώνουν τις αιτίες του φριχτού εγκλήματος στα Τέμπη που μας οδήγησε να θρηνούμε τα παιδιά μας. Δεν θα κάνουμε σε κανέναν τη χάρη να σιωπήσουμε, δεν θα τους αφήσουμε κανέναν να προσβάλλει το λαϊκό αίσθημα διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα!

Συνεχίζουμε!

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10/3/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA