/

Έκκληση για αιμοδοσία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα Σωματεία σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, τα μέλη τους, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των αγροτών, των φοιτητών και των μαθητών, όλο το θιακοκεφαλονίτικο λαό που έχει τη δυνατότητα, να προσέλθουν μαζικά κατά τις πρωινές ώρες στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς για εθελοντική αιμοδοσία. Οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Τεράστια όμως είναι και η οργή μας για τις ευθύνες της τραγωδίας, που δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις απαράδεκτες δηλώσεις του πρωθυπουργού περί ενός τραγικού ανθρώπινου λάθους. Η πραγματικότητα είναι πως βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο τα αποτελέσματα της διαχρονικής πολιτικής της λεγόμενης απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων, της κρατικής υποχρηματοδότησης, της κατάτμησης του σιδηροδρομικού έργου σε πολλά κομμάτια και της ιδιωτικοποίησης της πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πρόκειται για μια εγκληματική πολιτική, με ακέραια την ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Κανείς τους δεν έχει το δικαίωμα να παριστάνει τον ανήξερο. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής απολύθηκαν εργαζόμενοι, επιβλήθηκαν ελαστικές σχέσεις εργασίας και εντατικοποίηση σε όσους απέμειναν, ενώ η ιταλική εταιρεία επιδοτήθηκε -και επιδοτείται- με πακτωλό χρημάτων.

Είναι η ίδια πολιτική που έχει αφήσει στην τύχη της τις Δομές Υγείας των νησιών μας, με αποτέλεσμα σε τέτοιες κρίσιμες ώρες να μην υπάρχει η δυνατότητα για αιμοληψία στο Ληξούρι ή σε άλλη περιοχή των νησιών μας πλην του ΓΝΚ λόγω έλλειψης αρμόδιου γιατρού!

Στον βωμό αυτής της εγκληματικής κρατικής πολιτικής, καθώς και στον βωμό των κερδών του επενδυτή, θυσιάζονται οι αναγκαίοι όροι για ασφαλείς και σύγχρονες σιδηροδρομικές μεταφορές, θυσιάζεται η ζωή και η καθημερινότητα του λαού μας αφού οι ανάγκες μας αντιμετωπίζονται συστηματικά ως “κόστος”.

Η σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές και τους υπηρέτες τους είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου!

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/3/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA