//

ΜΑΡΤΙΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός τέχνης και εικαστικός performer Κώστας Ευαγγελάτος που φέτος διανύει 50 χρόνια εκθεσιακής και εκδοτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό συνεχίζει τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες.

Με αφορμή την επέτειο του έγιναν και θα γίνουν τιμητικές εκδηλώσεις, εκδόσεις και εκθέσεις.

Ήδη τιμήθηκε με το Μετάλλειο του Γρηγορίου Ξενόπουλου και Τιμητικό Δίπλωμα για την προσφορά του από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ). Συμμετείχε στην κριτική επιτροπή των πρώτων εικαστικών ART AWARDS 2023 που διοργάνωσε η Dreamteam στο Πολεμικό Μουσείο και στην έκθεση ART4LOVE. Συμμετείχε επίσης τιμητικά στην ομαδική έκθεση Ελλήνων και Ιταλών καλλιτεχνών, με τίτλο: “Τέχνη, Σύνοδος ουρανού και γής” στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Από 1-7 Μαρτίου συμμετέχει τιμητικά στην έκθεση εικαστικών της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.), στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης. (Σοφοκλή Βενιζέλου και Μαρίνου Αντύπα) στην Ηλιούπολη.

Στη νέα έκδοση του τόμου “Φιλολογική Πρωτοχρονιά 2023” περιλαμβάνονται τρία θεωρητικά-κριτικά κείμενα του για εικαστικά θέματα.

Θα ακολουθήσουν συμμετοχές σε εικαστικές εκθέσεις και λογοτεχνικές εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (20 και 21 Μαρτίου 2023) στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

————

ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ

Ο απόμακρος ποιητής

καλλιγράφος σωμάτων

γλύπτης ονείρων

χαράκτης θλίψης

στο λαβύρινθο της μοναξιάς

ανεμίζει ιδέες

συρράπτει είδωλα.

Ο εξιλαστήριος πρόσφυγας

αγέρωχος μέτοικος

βουβός μαχητής

ανέστιος σκλάβος

πιστός εργάτης

στη γραμμή του πυρός

στήνει οδοφράγματα.

Κώστας Ευαγγελάτος.

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΜΗΝΑ!

www.rodopicollection.blogspot.com

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1/3/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA