/

ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ Τ.Η.Μ.Ο

Θα συμφωνήσω με τον κ. Μαραβέγια ότι κάπου έχασα τις ημερομηνίες. Πράγματι  ήταν Πρόεδρος της Διοικούσας του ΑΤΕΙ  ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και είχε την κύρια ευθύνη  μέχρι το 2015, δηλαδή την περίοδο 2013-14  που έκλεισε το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Θα ομολογήσω επίσης ότι δεν γνωρίζω ακριβώς τη σχέση που είχε με την  Διοικούσα  και την «Επιτροπή των Σοφών» το 2018, που εισηγήθηκαν στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ το κλείσιμο του ΤΗΜΟ, επιχειρηματολογώντας για την μη βιωσιμότητα του. Η παρουσία του, όμως υπήρξε έντονη και το όνομα του ήταν σημείο αναφοράς σε όλη την κρίσιμη εκείνη περίοδο  και μάλιστα με αρνητικό πρόσημο. Και αν πράγματι δεν είχε θεσμικό ρόλο αυτό  είναι διπλό ατόπημα δηλ. να εμφανίζεται ‘’εκεί δεν τον σπέρνουν’’ όχι για να συστρατευθεί με τον δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας αλλά για το ακριβώς αντίθετο. Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Α. Παρίσης  είχε δηλώσει τότε  ότι “…με  πήραν από το γραφείο του υπουργού παιδείας,  ο κ. Μαραβέγιας, να μου στείλουν τελεσίγραφο να δεχθώ να φύγει το τμήμα μουσικών οργάνων από το Ληξούρι” τονίζοντας “ότι εγώ είμαι τρελός και δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει το τμήμα από το Ληξούρι…”.

Και σήμερα Φλεβαρη του 2023 , ως υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ  θυμήθηκε   το ΤΗΜΟ και  παραβλέπει σκοπίμως ότι η ΝΔ κυβερνάει σχεδόν τέσσερα χρόνια και καμιά πρωτοβουλία δεν υπήρξε  για την επαναλειτουργία του ΤΗΜΟ.

Το έγραψα και στην αρχική μου ανάρτηση ότι οι ευθύνες του Γαβρογλου είναι μεγάλες. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε  το γεγονός ότι με τον νόμο Γαβρόγλου δημιουργήθηκε  κεκτημένο. Και αυτό ήταν ότι το Ληξούρι παρέμεινε στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έστω με το τμήμα της Εθνομουσικολογίας. Αυτό  το κεκτημένο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη  αντί να το διατηρήσει  ή αξιοποιώντας το  να θεσμοθετήσει κάποιο άλλο εναλλακτικό Πανεπιστημιακό Τμήμα (π.χ Ακουστικής και Μουσικής Τεχνολογίας που σήμερα υπάρχει μόνο στο Ρέθυμνο) το κατάργησε τελείως. 

Μόλις προχθές ανακοινώθηκε η δημιουργία Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο. Θετικό γεγονός για αυτή την ταλαιπωρημένη  περιοχή, που όμως αποδεικνύει ότι δεν είναι στις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης το Ληξούρι και ο κ. Μαραβέγιας το γνωρίζει αυτό πολύ καλά.

          ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ-ΠΑΓΩΝΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25/2/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA