/

Νέα από το Γραφείο του Βουλευτή Κεφαλλονιάς και Ιθάκης κ. Π. Καππάτου

Παρέμβαση Καππάτου στην Βουλή για αλλαγές στο «Πόθεν Έσχες» και τη Δικαιοσύνη

Σε χθεσινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφέρθηκα σε σημαντικές αλλαγές για χιλιάδες συμπολίτες μας που καταθέτουν ετησίως δήλωση «Πόθεν Έσχες» για την περιουσιακή τους κατάσταση.

Η διαδικασία γίνεται πιο απλή. Οι υπόχρεοι στο εξής δε θα συλλέγουν τα στοιχεία της δήλωσης, αλλά θα δίνουν την έγκρισή τους σε αυτά που αποτυπώνονται από τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Για την ενίσχυση της διαφάνειας αυξάνεται ο αριθμός των τυχαίων ελέγχων, ενώ το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο θα μπορεί να αντλεί οποιοδήποτε έγγραφο αφορά τους υπόχρεους των δηλώσεων.

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή του Νομοσχεδίου, είναι η παροχή στον Εντεταλμένο Ευρωπαίο Εισαγγελέα στην Ελλάδα, εξουσιών αντίστοιχων των Οικονομικών Εισαγγελέων. Με δυνατότητα διενέργειας ανακριτικών πράξεων και άσκησης ποινικών διώξεων.

Βίντεο και κείμενο της ομιλίας στο σύνδεσμο: https://bit.ly/3ISn94i

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Συγχαρητήριο μήνυμα για την βράβευση της Καλυψούς Δανελάτου

Η παιδίατρος και διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Αργοστολίου κ. Καλυψώ Δανελάτου, τιμήθηκε από το Υπουργείο Υγείας για την προσφορά της στο ΕΣΥ και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η βράβευση τιμά την κ. Δανελάτου που έχει αποφασιστική συμβολή ώστε η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου να είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Στο πρόσωπό της τιμάται και το νοσοκομείο. Θερμά συγχαρητήρια. Οι γονείς, τα παιδιά και οι πολίτες του τόπου μας είναι ευγνώμονες.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24/2/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA