/

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ανδρέα Φλώρο

Σήμερα συναντήθηκα με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ανδρέα Φλώρο. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του τμήματος πληροφορικής και Διευθυντής στο εργαστήριο βιοπληροφορικής του πανεπιστημίου κ. Παναγιώτης Βλάμος.

Επιβεβαιώσαμε τις πολύ καλές επιδόσεις των τμημάτων του πανεπιστημίου στην Κεφαλονιά και συμφωνήσαμε για τα επόμενα βήματα ανάπτυξης των υποδομών του.

Ο κ. Πρύτανης ανέπτυξε το σχέδιο του Πανεπιστημίου για το νέο κτίριο που θα καλύψει εκπαιδευτικές ανάγκες του ιδρύματος στην Κεφαλονιά. Για την ευόδωση των σχεδίων του Πανεπιστημίου θα έχω συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ. Οδυσσέα Ζώρα τις επόμενες μέρες.

Στη συνέχεια μιλήσαμε για τις φοιτητικές εστίες που είναι απαραίτητες για την κάλυψη μέρους των αναγκών στέγασης των φοιτητών. Υπάρχουν προσωρινές λύσεις που εξετάζονται, όπως το Οικοτροφείο στη Λάσση, πριν από την κατασκευή μόνιμων φοιτητικών εστιών από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η κατασκευή εστιών αποτελεί έναν από τους μεγάλους στόχους που διεκδικεί η Κεφαλονιά.

Το στεγαστικό πρόβλημα είναι ζήτημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τη συμμετοχή της τοπικής μας κοινωνίας, του Επιμελητηρίου και παραγωγικών φορέων του νησιού μας.

Ευχαριστώ τον κ. Πρύτανη για τη συνεργασία. Εργάζεται μεθοδικά για την προσθήκη νέων κτιρίων στις υποδομές του ιδρύματος στην Κεφαλονιά.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22/2/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA