/

Συναντηση με τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής

Με αφορμή  την ανάληψη καθηκόντων του νέου Διοικητή Πύραρχο κ. Χρήστο Ζουναλή, επισκέφθηκα σήμερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς προκειμένου να ενημερωθώ για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την οργάνωση και τη λειτουργία της Υπηρεσίας ώστε να διευκολυνθεί το έργο τους-παρουσία και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου κ. Κωνσταντίνου Τσιμπούκη.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του ευχήθηκα κάθε επιτυχία και δύναμη στα νέα καθήκοντα που καλείται να φέρει εις πέρας προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας, καθώς επωμίζεται τη σπουδαία ευθύνη της προστασίας των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών των νησιών μας από τις πυρκαγιές και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Δεν παρέλειψα να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.

Οι πυροσβέστες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε μια εποχή έντασης των φυσικών καταστροφών. Αναγνωρίζοντας την αίσθηση υψηλού επιπέδου καθήκοντος και αυταπάρνησης, η κυβέρνηση προχώρησε πρόσφατα στην αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την επέκτασή του σε ακόμη περισσότερους εργαζόμενους.

Χρέος μας είναι να στεκόμαστε στο πλευρό τους, όπως εκείνοι είναι πάντα κοντά μας στα δύσκολα, ώστε να προωθούμε λύσεις στις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού της Πυροσβεστικής.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/2/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA