/

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Η  επίσκεψη σε Κεφαλονιά και Ιθάκη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Αρβανίτη

Την Παρασκευή 10/2/2023 υποδεχθήκαμε στην Κεφαλονιά, τον Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη , μέλος των Επιτροπών Δικαιοσύνης-Κράτος Δικαίου   και Διαφάνειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Κώστας Αρβανίτης συνοδευόμενος από την πρώην Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον  Συντονιστής της Ν.Ε Σπύρο Ποταμιάνο-Παγώνη, τον πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον  πρώην αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού  Σπύρο  Γαλιατσάτο , τον καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλα Φαραντούρη, και μέλη της Ν.Ε  του τοπικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ  συναντήθηκε με:

*Με τον  Δικηγορικό Σύλλογο Κεφαλληνίας όπου και συνομίλησε με τον Πρόεδρο Σάββα Σαββαόγλου, τον Πρόεδρο του ταμείου αλληλοβοήθειας και ενίσχυσης δικηγόρων Γεράσιμο Γαβριελάτο  και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, για τα θέματα δικαιοσύνης και κράτους δικαίου.

 *Με τον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο , τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Πεφάνη και Δημοτικούς Συμβούλους στο Δημαρχείο Αργοστολίου  με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της αστεγίας, της νησιωτικότητας και των ελλείψεων που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

  *Με  τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σταύρο Σπάθη, εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, των εμπορικών συλλόγων και των οδηγών ταξί. Ο ευρωβουλευτής άκουσε με προσοχή τον πρόεδρο του  Εμπορικο-Επαγγελαμτικού Συλλόγου  κ. Λουκάκη  και  η συζήτηση εστίασε στα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, ανάμεσά τους το μεταφορικό ισοδύναμο, το υψηλό  λειτουργικό κόστος, που οδήγησε μαζικά τοπικές επιχειρήσεις να δυσκολεύονται να επιβιώσουν, έως και να κατεβάσουν ρολά μετά την πανδημία.

   Η πρώτη μέρα έκλεισε με την εκδήλωση , στη γεμάτη με κόσμο  αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου. Στην συζήτηση αναδείχθηκαν οι βασικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι βασικοί άξονες   του  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ κι έγινε  εκτενής αναφορά  στις πολιτικές της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, στα θέματα  λειτουργίας της Δημοκρατίας στην χώρα μας και  γιατί  αυτά έχουν γίνει θέμα μεγάλης συζήτησης στο ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ με πολύ δυσμενείς επιπτώσεις για την χώρα μας.

Ο Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης μίλησε για τα σημαντικά διακυβεύματα των εκλογών που είναι η ακρίβεια, η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, η κατάργηση του κράτους δικαίου και του κράτους πρόνοιας, η κατάργηση του ΕΣΥ, οι χιλιάδες πλειστηριασμοί που είναι προ των πυλών. Μίλησε για την ανύπαρκτη ‘αριστεία’ των αρπακτικών που έπεσαν πάνω στο δημόσιο χρήμα, για τις αμοιβές 1000 ευρώ την ημέρα του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ την ώρα που αναπροσαρμόζει το ηλεκτρικό ρεύμα 400% στα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για το όργιο των απευθείας αναθέσεων και τη θεσμική εκτροπή των παρακολουθήσεων. Η ‘αριστεία’  του Πάτση, του Μαραβέγια, της Νικολάου, των Δημητριάδη και Κοντολέοντα της ΕΥΠ, του Μαντά, του δικού μας κ. Καππάτου της doValue και δεκάδων άλλων!! 

Και προκύπτει το εύλογο ερώτημα:  αν αυτή είναι η ‘αριστεία’ τους  σε ποιο πολιτικό-ιδεολογικό πλαίσιο εντάσσεται… ποια είναι  η ιδεολογική αναφορά της?

Ναι  λοιπόν, αυτή είναι η «αριστεία των κολλητών» της οικογένειας Μητσοτάκη και του ακροδεξιού συρφετού, που έχει εισρεύσει και κυριαρχεί σήμερα στο ιστορικό κόμμα της Ν.Δ.,  που καμία σχέση δεν έχει  με τον απλό κόσμο απ’ όποια παράταξη κι αν προέρχεται.

Αυτή  την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη   θα τιμωρήσει ο Θιακοκεφαλονίτικος λαός το βραδύ των εκλογών.

Του Σαββάτο 11/2/2023  συναντήθηκε με:

  *Τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Δημήτρη Μαρτίνη και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων  κ.  Κώστα Τσιμάρα, για τα προβλήματα που το ταλανίζουν, με κυριότερα τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε εξοπλισμό. Σε απάντηση αυτών, έστειλε το μήνυμα ότι μια Δημόσια και Ισχυρή Υγεία είναι βασική προτεραιότητα στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ .

*Τον Δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη και τον αντιδήμαρχο Γαλέμπ Ντιουάνι για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, κυρίως όσον αφορά τα προβλήματα που  αντιμετωπίζει ο νεοσύστατος Δήμος Ληξουρίου (υποστελεχωση, προβλήματα στις βασικές υποδομές μετά το χτύπημα του σεισμού του 2014 , του Ιανού κτλ) .

*Τις μαθήτριες του Γυμνάσιου με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων συνοδευόμενες από την εκπαιδευτικό Ηρώ Λαδά  όπου στο επίκεντρο της συζήτησής τους, βρέθηκε η λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, η δημοκρατία και  η αξία της συμμετοχής -ειδικά των νέων ανθρώπων- στα κοινά.

*Μελη και φιλους της  ΟΜ Παλικής .

*Τον Δήμαρχο Σάμης Γεράσιμο Μονιά, όπου έγινε συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής (υποστελέχωση του Δήμου, Σπηλαιολογικό Πάρκο, αποκατάσταση ζημιών Ιανού κλπ).

Το απόγευμα του Σαββάτου στο Βαθύ της Ιθάκης, ο Κώστας Αρβανίτης συμμετείχε  σε μεγάλη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε η ΟΜ Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ , όπου μίλησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας ,  τους κεντρικούς άξονες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για Δικαιοσύνη Παντού, τα διλήμματα των προσεχών εκλογών, (με το βασικότερο, αν θέλουμε μια δίκαιη Ελλάδα με δίκαιη και ισότιμη σχέση στην Ευρώπη),  καθώς και για  λύσεις στα προβλήματα της χώρας μας , στις οποίες η Ευρώπη μπορεί να είναι αρωγός.

Τόνισε πως ακόμα και αν  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , δεν έχουμε τους απαιτούμενους πολιτικούς συσχετισμούς, μπορούμε με συντονισμένη δουλειά μέσα και έξω, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να παίρνουμε νίκες και να επιτυγχάνουμε  ρωγμές.

Το πρωί της Κυριακής  12/2/2023 συναντήθηκε με:

*Τον δήμαρχο Ιθάκης Στανίτσα Διονύση και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, όπου αφού ενημερώθηκε για τα φλέγοντα προβλήματα του νησιού (ελλιπείς  υποδομές, ύδρευση, συνδεσιμότητα, μεταφορικό κόστος κτλ )  συζήτησε ιδιαίτερα το θέμα της στέγασης, που αποτελεί σημαντικό λόγο ώστε γιατροί ,εκπαιδευτικοί κτλ να μην αποδέχονται θέσεις εργασίας στο νησί και όλα αυτά σε συνδυασμό με προτάσεις για την αξιοποίηση αναπτυξιακών δυνατοτήτων, μέσα στο συχνά ασφυκτικό πλαίσιο που θέτει η κεντρική διοίκηση.

*Τους εργαζόμενους/ες στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης  οι οποίοι παλεύουν κόντρα στην υποστελέχωση και με ελάχιστα εργαλεία στη διάθεσή τους, μόνοι τους αλλά με την ισχυρή στήριξη της τοπικής κοινωνίας, η οποία αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή της δημόσιας υγείας, στη ζωή του νησιού.

Ο Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης μίλησε ανοικτά και με τους πάντες, έδωσε συνεντεύξεις σε όλα τα ΜΜΕ της Κεφαλονιάς και συνάντησε κόσμο στο Αργοστόλι, το Ληξούρι, τη Σάμη και την Ιθάκη, ολοκληρώνοντας ένα εποικοδομητικό σε συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων, τριήμερο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Αργοστόλι 18 Φεβρουαρίου 2023

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/2/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA