Παρά τον τρομερό σεισμό η Τουρκία βομβάρδισε την πόλη Τελ Ριφάατ στη Συρία

Την Τρίτη, οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν την περιοχή της πόλης Τελ Ριφάατ στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, αν και ένας καταστροφικός σεισμός έπληξε την Τουρκία και τη Συρία τη Δευτέρα τα ξημερώματα.

Μια τοπική πηγή είπε στον North Press ότι οι τουρκικές δυνάμεις στόχευσαν το Τελ Ριφάατ με αρκετές οβίδες.

Ο βομβαρδισμός προκάλεσε ζημιές σε κατοικίες, σύμφωνα με την πηγή.

Η πόλη Τελ Ριφάατ, 35 χλμ. βόρεια της πόλης του Χαλεπίου, αποτελεί καταφύγιο για τους εκτοπισμένους από την Αφρίν από το 2018 μετά την τουρκική εισβολή στην Αφρίν και την ύπαιθρό του, που είχε ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό περίπου 300.000 Κούρδων ντόπιων κατοίκων.

Υπάρχουν 1.662 εκτοπισμένες οικογένειες από την Αφρίν και 35 εκτοπισμένες οικογένειες από την Ιντλίμπ που ζουν στην Τελ Ριφάατ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Αυτόνομης Διοίκησης της Αφρίν, η οποία δραστηριοποιείται επί του παρόντος στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Υπάρχουν επίσης 630 οικογένειες που περιλαμβάνουν περίπου 3.000 άτομα των κατοίκων της Τελ Ριφάατ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο βομβαρδισμός έλαβε χώρα καθώς η Τουρκία και η Συρία υφίστανται τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού που σκότωσε και τραυμάτισε χιλιάδες ανθρώπους.

Τη Δευτέρα στις 4.17 π.μ., η Συρία επλήγη από έναν σεισμό που είχε επίκεντρο κοντά στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ.

Ο αριθμός των νεκρών από τους καταστροφικούς σεισμούς στη Συρία έφτασε τους 1.805 και 3.955 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Τμήμα Παρακολούθησης και Τεκμηρίωσης του North Press.

Στην Τουρκία, οι θάνατοι αυξήθηκαν σε 3.381 και οι τραυματίες σε 20.426, σύμφωνα με την Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD).

Εκατοντάδες πιστεύεται ότι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια χιλιάδων κτιρίων που κατέρρευσαν και στις δύο χώρες.

Πηγή: Tribune

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 8/2/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA