//

Η ιστορικός Χρύσα Μαλτέζου …διαβεβαίωσε ότι …δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων (!)

Σε μία πρωτοφανή δήλωση προέβη η ιστορικός Χρύσα Μαλτέζου. Η πρώην διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, μιλώντας στο LIFO διαβεβαίωσε, ως … νοσταλγός του Φαλμεράυερ και δίχως να προσκομίσει αποδείξεις, απλά ως δήθεν αυθεντία και μηδενίστρια των γενετιστών με επικεφαλής τoν καθ. Γενετικής Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες …δεν είναι απόγονοι των αρχαίων.

«…προφανώς και δεν αποτελούμε βιολογική συνέχεια των αρχαίων Ελλήνων», διαβεβαίωσε η κ. Μαλτέζου. «Για τον Θεό δεν ρέει το αίμα του Περικλή στις φλέβες μας. Το μεγαλείο του ελληνισμού έγκειται στο ότι είναι μπολιασμένο από διαφορετικές επιρροές. Η μόνη αδιάκοπη συνέχεια αφορά την πολιτισμική μας παράδοση» είπε.

Παραπέμπουμε την κ. Μαλτέζου στα Πρακτικά του 16ου Συνέδριου Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, στις 21-23 Οκτωβρίου 2022.

Μια από τις απαντήσεις είναι κι εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=n7EvMYk6_uo

Πλέον η επιστήμη με το DNA έχει αποδείξει ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι όχι μόνο των αρχαίων Ελλήνων αλλά και των προϊστορικών πληθυσμών που κατοικούσαν στον τόπο μας.

Η επιστημονική έρευνα για το DNA έχει συντρίψει τις απόψεις των εθνομηδενιστών, μαζί και τις ινδοευρωπαϊκές φαντασιοπληξίες και τις μεταγενέστερες ότι είμαστε έθνος μιγάδων.

Αυτές οι «απόψεις» που υπονομεύουν την ενδοπoιότητά μας έχουν στόχο την εθνική μας κυριαρχία, που έχει τα πιο βαθιά θεμέλια μέσω της αδιάσπαστης παρουσίας μας στον τόπο μας από την Εποχή του Λίθου και στην πραγματικότητα αμφισβητούν την «ιδιοκτησία» μας στη γη που πατάμε και κατά κάποιο τρόπο μας εξομοιώνουν με τις ορδές που εισέβαλαν από τον μεσαίωνα και μετά, για να πετύχουν έτσι τι;

Γιατί εάν δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων δεν διαφέρουμε στην «ιδιοκτησία» της γης μας από τους γείτονες Σλάβους και Τούρκους. Παύουμε να είμαστε οι ιδιοκτήτες του τόπου. Μπορούμε να τα «διαπραγματευτούμε» και να τα «μοιραστούμε». Γη, θάλασσα, αέρα, συγκυριαρχία, συνεκμετάλλευση κλπ.

Μίλησε το DNA επιστημονικά. Ας μην γίνονται αντιεπιστημονικές προσπάθειες μηδενισμού τόσων ερευνών καθώς και αυτών του καθ. Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη.

Εξαίρετο δε το πρόσφατο έργο του Roderick Beaton: Οι Έλληνες, μια παγκόσμια ιστορία. Ας μελετηθεί από τους Έλληνες διεθνιστές. Το έχει συγγράψει ένας Βρετανός, καθ. νεοελληνικής φιλολογίας.

Αξίζει να γίνει σύντομη αναφορά στο έργο του Θεόδωρου Γ. Γιαννόπουλου: «Πόθεν και πότε οι Έλληνες» (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2013). Ας μελετηθεί και αυτό από τους εθνομηδενιστές.

Ακολουθούν ενδεικτικά σειρά δημοσιευμάτων για την καταγωγή των Ελλήνων (ένα πρόχειρο ψάξιμο στο διαδίκτυο):

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο γνωστός διακεκριμένος Γενετιστής και πρώην πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, έχει εκδώσει σειρά μελετών.

https://www.newsbomb.gr/synenteyxeis/story/1369975/i-genetiki-milise-oi-simerinoi-ellines-exoun-mythiki-katagogi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: DNA: Η γενετική επίδραση της στέπας στους πληθυσμούς του Αιγαίου ήταν σχετικά μικρή – Ποιοι επιστήμονες συμμετείχαν στη μελέτη: https://www.tribune.gr/history/news/article/827191/dna-i-genetiki-epidrasi-tis-stepas-stoys-plithysmoys-toy-aigaioy-itan-schetika-mikri.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τούρκος καθηγητής: Είμαστε εξισλαμισμένοι Ελληνορωμαίοι – Δεν είμαστε Τούρκοι https://www.tribune.gr/world/news/article/756888/toyrkos-kathigitis-eimaste-exislamismenoi-ellinoromaioi-den-eimaste-toyrkoi.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Για μία ακόμη φορά το DNA «μίλησε»: Είμαστε ο ίδιος λαός επί 5.000 χρόνια https://www.tribune.gr/greece/news/article/746703/gia-mia-akomi-fora-to-dna-milise-eimaste-o-idios-laos-epi-5-000-chronia.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Το DNA μίλησε: Οι Έλληνες ζούμε στην Ελλάδα από το 7.000 π.Χ. – Είμαστε παρόμοιοι με τους Μυκηναίους https://www.tribune.gr/greece/news/article/382232/dna-milise-ellines-zoume-stin-ellada-apo-7-000-p-ch-imaste-paromii-tous-mykineous.html

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7/2/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA