Κάλεσμα ενίσχυσης της πάλης του λαού απεύθυνε η Αλ. Μπαλού σε περιοδεία της στη Σάμη

Περιοδεία στην Κεφαλονιά πραγματοποιεί από το πρωί της Τετάρτης η Αλεξάνδρα Μπαλού, Περιφερειακή Σύμβουλος Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που βρέθηκε σε δημόσιες υπηρεσίες και δομές στο Δήμο της Σάμης.

Επικεφαλής κλιμακίου στο οποίο συμμετείχε και ο Νίκος Γκισγκίνης, επίσης, Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάμης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Αθανασάτος, πραγματοποίησε συναντήσεις με εργαζόμενους στο Δήμο Σάμης, ενώ επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο, τον Παιδικό Σταθμό, το Κέντρο Υγείας και τον Πυροσβεστικό Σταθμό της περιοχής.

Στις συναντήσεις, απασχόλησαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά οι εργαζόμενοι με την ακρίβεια σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, τις μεταφορές, την ενέργεια. Επισημάνθηκαν, επιπλέον, η υποχρηματοδότηση βασικών υπηρεσιών όπως της Υγείας και της Παιδείας, αλλά και η έλλειψη προσωπικού απ’ τη μη πραγματοποίηση των αναγκαίων προσλήψεων.

Πρόκειται για προβλήματα που όπως τονίστηκε, δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, σε μια νησιωτική περιοχή, με μεγάλες αποστάσεις αλλά και προβλήματα στις συγκοινωνίες, ιδιαίτερα στη σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα.

Μαζική ήταν και η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σάμης, με τους εργαζόμενους να στέκονται στα συνολικά ζητήματα που απασχολούν το λαό, εκφράζοντας και την αγανάκτησή τους για τα προβλήματα που βιώνουν.

Τονίστηκε η έλλειψη προσωπικού, το γεγονός ότι «φορτώνονται» υπηρεσίες στους Δήμους χωρίς τα αναγκαία κονδύλια και το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Επισημάνθηκε, ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε διαχρονικά απ’ τις εκάστοτε κυβερνήσεις επιβάρυναν  την κατάσταση, αλλά αναφέρθηκε και η ανάγκη οργάνωσης της πάλης.

Από την πλευρά της, η Αλεξάνδρα Μπαλού, εξηγήθηκε ότι η συνολική πολιτική που ακολουθείται στο επίπεδο της οικονομίας, με στόχο να διασφαλίζεται η κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, η στήριξη των τελευταίων απ’ την ΕΕ, τις εκάστοτε Κυβερνήσεις (ΝΔ σήμερα, ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα, ΠΑΣΟΚ παλαιότερα), περιφερειακούς και τοπικούς αιρετούς άρχοντες που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, αποτελούν την αιτία των προβλημάτων.

Αναφέρθηκε στη λογική του «μικρότερου κακού»  που οδηγεί σήμερα με μαθηματική ακρίβεια στο μεγαλύτερο, που εφαρμόζεται και με τον «μανδύα» του μικρότερου, εξηγώντας ότι ο λαός δεν μπορεί να περιμένει «σωτήρες», «έργο» που το έχει «ξαναδεί» με τραγικές για τον ίδιο και την νεολαία του συνέπειες, αντιθέτως έχει να περιμένει μόνο όταν βγαίνει μπροστά, οργανώνει τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του, κάνοντας πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

Κάλεσε και μπροστά και στις εκλογές, να ενισχυθεί το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές που πρωτοστατούν σε αυτό το δρόμο, να σταματήσει ο αντιλαϊκός κατήφορος, να βγούνε μπροστά οι ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, σε όλα τα επίπεδα. Σημείωσε, ότι αντίστοιχη πολιτική στάση είναι ανάγκη να δείξει ο λαός σε όλες τις μάχες που έχει μπροστά του, εξηγώντας ότι το πραγματικό δίλημμα είναι πόσο ισχυρός θα βγει απέναντι σε ανίσχυρες κυβερνήσεις.

Η περιοδεία θα συνεχιστεί σήμερα Πέμπτη στην περιοχή της Ερίσου σε χώρους δουλειάς και υπηρεσίες, ενώ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στους Βασιλικάδες.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 26/1/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA