Η Κεφαλλονιά στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Vakantiebeurs 2023

Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Αργοστολίου σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Vakantiebeurs 2023, σε περίπτερο του ΕΟΤ, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως και 15 Ιανουαρίου 2023 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Η συμμετοχή ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ικανοποιώντας τον στόχο της ολοκληρωμένης προβολής της Κεφαλονιάς στο σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της χρονιάς στην Ολλανδία και το πρώτο με ελεύθερη προσέλευση κοινού στην αγορά μετά την έναρξη της πανδημίας.

Η έκθεση που συγκέντρωσε, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία περισσότερους από 65.000 επισκέπτες στόχευσε τη φετινή χρονιά να βάλει τον επισκέπτη στον παλμό των επόμενων διακοπών, να δείξει το πλήθος των επιλογών και να προσφέρει εξειδικευμένες προτάσεις για μοναδικές τουριστικές εμπειρίες ώστε να εμπνευστεί για τα επόμενα ταξίδια του. Μια στόχευση η οποία εναρμονίζεται πλήρως με τη στρατηγική μας και το marketing plan του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. αντίστοιχα.

Η έκθεση απευθύνεται κυρίως στο ευρύ κοινό, ενώ η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά σε Β2Β συναντήσεις. Η συμμετοχή της Κεφαλονιάς επιδίωκε μεγαλύτερη προβολή και αύξηση της αναγνωσιμότητας του brand Kefalonia στην Ολλανδική αγορά . Στόχος ήταν η δυναμική και ποιοτική προβολή του νησιού μας σε μία χρονιά που επανήλθαν δυναμικά στην έκθεση σχεδόν όλες οι τουριστικές αγορές. Ειδικότερα έγιναν οι ακόλουθες δράσεις :

· Προβολή βίντεο καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης στο σταντ της Κεφαλονιάς

· Ενημέρωση, πληροφόρηση των επισκεπτών για τις μοναδικές δυνατότητες και εμπειρίες που προσφέρει το νησί μας ως τουριστικός προορισμός, με έμφαση στις δραστηριότητες και την φύση, και την low season περίοδο.

· Παρουσίαση 30 λεπτών στο κοινό της έκθεσης, στα πλαίσια των παρουσιάσεων με τίτλο “Explore Greece”, των δραστηριοτήτων και εμπειριών που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης στην Κεφαλονιά

Οι δράσεις και υλικό προβολής μας καθώς και των άλλων προορισμών που συμμετείχαν στην έκθεση επικοινωνήθηκαν με ειδικό 10σέλιδο δελτίο τύπου που ετοίμασε το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών και στάλθηκε με direct mail προς όλη τη βάση δεδομένων του Γραφείου, σε τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και κοινό.

Το περίπτερο είχε μεγάλη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης από κοινό, που αναζητούσε πληροφορίες για τις επόμενες διακοπές του. Το ιδιαίτερα θετικό κλίμα διαπιστώθηκε από την πρώτη ημέρα της έκθεσης σε όλες τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους επαγγελματίες της αγοράς και tour operators, βεβαιώνοντας την αύξηση των θέσεων από την Ολλανδίας προς την Ελλάδα και την Κεφαλλονιά για το 2023.

Εκ της Τουριστικής Επιτροπής

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 17/1/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA