Από τις 11 Μαρτίου ξεκινούν οι πτήσεις ΗΠΑ – Ελλάδα

Νωρίς ανοίγει η τουριστική σεζόν και για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Την ίδια ημέρα, πολύ νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια, θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη απευθείας πτήση και στο Ν. Αιγαίο και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου.

Επίσης, συνεχίζεται η προσπάθεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ που θα φέρουν στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή high spenders ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του 2022, ενίσχυσε την εθνική οικονομία και πολλές τοπικές κοινωνίες. Κι ενώ περιμένουμε νέα κλήρωση για 125.000 άυλες ψηφιακές κάρτες στα τέλη Ιανουαρίου, τα στοιχεία της περσινής χρονιάς του προγράμματος, έφεραν στις πρώτες θέσεις προτίμησης των Ελλήνων ταξιδιωτών, την Κεντρική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, την Αττική και τη Θεσσαλία. Μεγαλύτερη θετική μεταβολή τους χειμερινούς μήνες είχε η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία και το Βόρειο Αιγαίο.

Από προορισμούς ξεχώρισαν οι μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), αλλά και πιο εναλλακτικοί προορισμοί (Τολό, Γιάννενα, Αιδηψός, Θάσος, Καλάβρυτα και Καστοριά). Σε απορροφητικότητα, πρώτη ήταν η Κεντρική Μακεδονία, δεύτερη η Πελοπόννησος, τρίτη η Αττική, τέταρτη η Θεσσαλία και πέμπτη η Ήπειρος.

Κορυφαίοι προορισμοί ανά περιφέρεια, ήταν: Στην Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη, η Αριδαία και η Χαλκιδική. Στην Αττική, η Αθήνα, η Αίγινα και ο Πειραιάς. Στην Πελοπόννησο, το Τολό και το Ναύπλιο. Στη Θεσσαλία, ο Βόλος και η Πορταριά. Στο Νότιο Αιγαίο, η Νάξος και η Τήνος. Στη Στερεά Ελλάδα, η Αιδηψός και η Αράχωβα. Στην Ήπειρο, τα Ιωάννινα και η Πάργα. Στην Κρήτη, τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Στην Αν.Μακεδονία – Θράκη, η Θάσος και η Καβάλα. Στο Ιόνιο, η Λευκάδα και η Ζάκυνθος. Στη Δυτική Ελλάδα, τα Καλάβρυτα και η Πάτρα. Στη Δυτική Μακεδονία, η Καστοριά και η Φλώρινα. Στο Βόρειο Αιγαίο, η Λέσβος και η Χίος.

Δημήτρης Μπαλής / HuffPost

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16/1/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA