Συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου

Σήμερα συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου, τον οποίο ενημέρωσα για θέματα αστυνόμευσης στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.

Με τον κ. Υφυπουργό συζητήσαμε για τον προγραμματισμό του Υπουργείου σχετικά με την καλοκαιρινή περίοδο του 2023, καθώς και τα νέα δεδομένα στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς για την καλύτερη διαχείριση των αφίξεων.

Η σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης, δημιουργεί και μεγαλύτερες ανάγκες. Με βάση τα στοιχεία των αφίξεων του 2022 στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς, προκύπτει αύξηση +7% σε σχέση με το 2019, με τον αριθμό αφίξεων να φθάνει στις 353.000.

Η επιπλέον ενίσχυση που έλαβαν τα νησιά μας το καλοκαίρι του 2022 ήταν 20 αστυνομικοί  (12 δόκιμοι και 8 μόνιμοι). Ζήτησα από τον κ. Υφυπουργό ο αριθμός αυτός να αυξηθεί το καλοκαίρι του 2023, με βάση τα νέα στοιχεία. Συμφωνήσαμε ο σχετικός προγραμματισμός να ξεκινήσει έγκαιρα. Με τη θεσμική μου ιδιότητα και σε συνεργασία με το Υπουργείο και την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλλονιάς και Ιθάκης θα παρακολουθώ το ζήτημα.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/1/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA