/

K. Βουκελάτος: Αργεντινή καλεί Ελλάδα. Έκκληση 500 παιδιών της ομογένειας

Επί του παρόντος υπάρχουν μόλις δύο για τα 500 παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και για τους 100 μαθητές του Ινστιτούτου της Κοινότητας του Μπουένος Άιρες.

Έκκληση για δασκάλους που θα τους μάθουν την ελληνική γλώσσα κάνουν προς τις αρχές της χώρας μας προς τις ελληνικές αρχές κάνουν 500 παιδιά ομογενών που ζουν στην Αργεντινή.

Για τους εκατοντάδες μαθητές, νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου καθώς και όσους παρακολουθούν μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής που προσφέρει το Ίδρυμα της Ελληνικής Κοινότητας του Μπουένος Άιρες, υπάρχουν μόνο δύο δάσκαλοι για την ελληνική γλώσσα.

Ο Επτανήσιος Κωνσταντίνος Βουκελάτος, πρόεδρος της Κοινότητας στη συνοικία Παλέρμο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αργεντινής μιλώντας στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» απευθύνει την έκκληση για αποστολή δασκάλων.

Όπως λέει, σύμφωνα με το Ertnews το σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας, το οποίο είναι ανάμεσα στα δυο που αναγνωρίζονται τόσο από την Ελλάδα όσο και την Αργεντινή, είχε κάποτε 10 δασκάλους αλλά τώρα έχουν απομείνει δυο και δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική δουλειά.

Όπως επισήμανε η κοινότητα έχει αποσπάσει μια δέσμευση για έναν ακόμη δάσκαλο από την Αθήνα.

Το 30%-40% των μαθητών είναι ελληνικής καταγωγής, 3ης και 4ης γενιάς, και οι υπόλοιποι Αργεντινοί που θέλουν να μάθουν ελληνικά.

Μάλιστα, ορισμένοι μαθητές έρχονται και μένουν στην Ελλάδα μετά το πέρας των σπουδών τους γιατί τους αρέσει πολύ.

Στη συνοικία του Παλέρμο βρίσκεται επίσης ο Καθεδρικός Ναός “Η Κοίμηση της Θεοτόκου” ενώ στο Μπουένος Άιρες υπάρχουν συνολικά τρεις κοινότητες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Βουκελάτος, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στην ιστορία της δικής του οικογένειας και πως έφτασε ο παππούς και αργότερα ο πατέρας του, 7-8 ετών ταξιδεύοντας μόνος με το καράβι στην Αργεντινή από την Λευκάδα, ανέφερε ότι υπάρχουν σήμερα κάπου 40.000-50.000άτομα ελληνικής καταγωγής στην Αργεντινή εκ των οποίων οι 15.00 στο Μπουένος Άιρες, έναντι 70.000-80.000το 2000-2002.

Πηγή: Ertnews

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 4/1/2023 #ODUSSEIA #ODYSSEIA