/

Επιχείρηση διάσωσης στο Ιόνιο Ενυδρείο του Δήμου Ληξουρίου!

Μια λαβωμένη χελώνα καρέτα-καρέτα, εντοπίστηκε στο Πόρτο Ληξουρίου έχοντας τραυματιστεί στο λαιμό της από ένα μεγάλο αγκίστρι, το οποίο την εμπόδιζε να τραφεί με αποτέλεσμα να έχει βγει στην στεριά και να είναι αρκετά αδύναμη.

Όμως στάθηκε πολλή τυχερή, καθώς από το σημείο αυτό πέρασε η Γκέηλ Δελλαπόρτα, ο Μάκης Κατερέλος και ο Γιάννης Μάης. Βλέποντας τη χελώνα και πηγαίνοντας κοντά της κατάλαβαν ότι χρειαζόταν βοήθεια με αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή με το Ενυδρείο του Δήμου Ληξουρίου.

Η υπεύθυνη του Ενυδρείου Γεωργία Αντωνέλου ενημέρωσε τον ιχθυολόγο Γιώργο Παγάνα ο οποίος έφτασε άμεσα στο σημείο και κατάφερε να αφαιρέσει το αγκίστρι από τη χελώνα και να την ελευθερώσει.

Το ενδιαφέρον από τους ανθρώπους δεν σταμάτησε εδώ, καθώς ένα ζευγάρι επισκεπτών ο Phill Davison και η Linda Davison πήραν την χελώνα για να την μεταφέρουν σε κτηνίατρο, ώστε να εξεταστεί αφού φαίνεται ότι η χελώνα είχε ταλαιπωρηθεί για μέρες.

Η χελώνα που τα παιδιά της έδωσαν το όνομα ‘’ Φίκι-Φικι ‘’ είναι πλέον καλά και κολυμπά στα νερά της παραλίας του Μέγα Λάκκου.

Οι πιθανότητες επιβίωσης της χελώνας αν δεν έδειχναν ενδιαφέρον όλοι αυτοί οι άνθρωποι  ήταν περιορισμένες και αισθανόμαστε πολύ περήφανοι που μετά από τόση προσπάθεια καταφέραμε όλοι μαζί να προσφέρουμε την ζωή σε αυτό το πλάσμα!

Άλλο ένα θαύμα που πραγματοποιήθηκε  από την άμεση επέμβαση και κινητοποίηση μικρών και μεγάλων.

Η αγάπη, η ανιδιοτέλεια, το ενδιαφέρον απέναντι σε ένα πιο αδύναμο πλάσμα, είναι κάποιες από τις πιο σημαντικές αρετές.

Εμείς οι άνθρωποι που φαινόμαστε παντοδύναμοι και κακοποιούμε την φύση, μέσα από το παράδειγμα και την ευαισθητοποίηση των παιδιών, ας έχουμε στο νου μας ότι πρέπει να σεβόμαστε και να αξιοποιούμε σωστά το περιβάλλον χερσαίο και θαλάσσιο γιατί αυτό μας δίνει ζωή.

Σε ανάλογες περιπτώσεις το Ιόνιο Ενυδρείο Ληξουρίου και το προσωπικό του είναι πάντα στη διάθεσή σας ώστε να βρεθεί λύση και να δοθεί η κατάλληλη βοήθεια.

Με αυτό το αισιόδοξο μήνυμα αποχαιρετάμε το 2022!!

Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία , αισιοδοξία και σεβασμό στο περιβάλλον!!

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 30/12/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA