/

ΑΠΟΠΛΟΥΣ: Υλοποίηση παρεμβάσεων για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Απόπλους», ολοκλήρωσε τον κύκλο παρεμβάσεων που αφορά το διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2022, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου σχεδίασε και υλοποίησε σειρά παρεμβάσεων που αφορούσαν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκαν:

•           Διαδικτυακό σεμινάριο/ εργαστήριο σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» με θέμα «Ψυχική Ανθεκτικότητα και Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών», στην οποία συμμετείχαν 50 εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

•           Διαδικτυακή ημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και εισηγητή τον Δρα. Θάνο Ασκητή με θέμα «Σεξουαλική Αγωγή Στο Παιδί – Ο Ρόλος του Εκπαιδευτικού και του Γονέα» με συμμετοχή 105 ατόμων.

•           Ημερίδα για γονείς στο Ληξούρι με θέμα «Εθισμός των παιδιών στο διαδίκτυο και στο ηλεκτρονικό παιχνίδι» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου με συμμετοχή 40 ατόμων. 

•           3 Βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς στο Αργοστόλι, στον Πόρο και στη Σάμη που αφορούσαν εκπαίδευση σε βιωματικά υλικά για εφαρμογή στον χώρο του σχολείου στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Συνολικά συμμετείχαν 45 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

•           Παρέμβαση στους μαθητές  της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου με θέμα «Πρόληψη Συμπεριφορών Υψηλού Κινδύνου», πρόγραμμα το οποίο θα συνεχιστεί και το νέο έτος.

•           3 ομάδες γονέων τρίμηνης διάρκειας σε Αργοστόλι, Κεραμειές και Σκάλα, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη με τη συμμετοχή συνολικά 43 γονέων, με θέμα «Επικοινωνία στην Οικογένεια».  

•           Ταυτόχρονα το Κέντρο στο εν λόγω διάστημα έχει διαχειριστεί 40 αιτήματα για βοήθεια και συμβουλευτική για θέματα που αφορούν εξαρτήσεις και ζητήματα ψυχοκοινωνικής υγείας.

Το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του «Απόπλου» εύχεται σε όλους καλές γιορτές  με υγεία και δεσμεύεται και την νέα χρονιά να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην τοπική κοινωνία και κυρίως στην σχολική κοινότητα για την οποία προγραμματίζονται παρεμβάσεις στις σχολικές τάξεις με διάφορες θεματολογίες.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/12/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA