/

Ρωσία: Τραγωδία με 1.700 νεκρές φώκιες στις ακτές της Κασπίας

Περίπου 1.700 φώκιες βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας στη νότια Ρωσία, δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή. Οι αρχές της ρωσικής επαρχίας Νταγκεστάν δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τον θάνατο των ζώων, αλλά πιθανότατα πέθαναν από φυσικούς λόγους.

Οι περιφερειακοί αξιωματούχοι είπαν αρχικά το Σάββατο ότι βρέθηκαν 700 νεκρές φώκιες στην ακτή, αλλά την Κυριακή ο επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας Περιβάλλοντος της Κασπίας, δήλωσε σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι μετά από μια ευρύτερη επιθεώρηση της ακτής ο αριθμός των νεκρών ζώων ήταν 1.700.

Εκτιμάται ότι οι φώκιες πιθανότατα πέθαναν πριν από μερικές εβδομάδες. Δεν υπήρχε κανένα σημάδι ότι σκοτώθηκαν από λαθροθήρες.

Εμπειρογνώμονες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αλιείας και εισαγγελείς επιθεώρησαν την ακτογραμμή και συνέλεξαν δεδομένα για εργαστηριακή έρευνα, η οποία δεν εντόπισε κάποιον ύποπτο ρύπο. Αρκετά προηγούμενα περιστατικά μαζικών θανάτων φώκιας είχαν αποδοθεί σε φυσικά αίτια.

Τα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό τους στην Κασπία ποικίλλουν ευρέως. Η υπηρεσία αλιείας ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των φώκιας της Κασπίας είναι 270.000-300.000.

HuffPost

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 4/12/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA