«Πρόσφυγες και στρατεύσιμοι των Φαρακλάτων την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής» – Εξαιρετική εκδήλωση μνήμης και τιμής απο τον ΠΣ Φαρακλάτων “Παναϊτ Ιστράτι – Κυκλώπεια Τείχη”

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού στον υπέροχα διαμορφωμένο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναϊτ Ιστράτι – Κυκλώπεια Τείχη» στα Φαρακλάτα, το απόγευμα της Παρασκευής. Μια εκδήλωση για την ιστορία όσων βίωσαν την Μικρασιατική Καταστροφή.

«Πρόσφυγες και στρατεύσιμοι των Φαρακλάτων την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής» ήταν ο τίτλος και η ιστορία αναπτύχθηκε σε όλες της τις πτυχές εξαιρετικά τόσο από την Ευρυδίκη Λειβαδά Ντούκα και όσο και από τον Πέτρο Πετράτο.

Ο κόσμος που γέμισε την αίθουσα του ΠΣ Φαρακλάτων, συμμετείχε ενεργά στην συζήτηση που ακολούθησε και με δικές του μαρτυρίες, έδωσε το στίγμα των γεγονότων της εποχής.

Την εισαγωγή και παρουσίαση έκανε ο Διονύσης Πετεινάτος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρακλάτων Χριστόφορος Πολλάτος, ο αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Σπανός, ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Κουρής.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγελος Κωνσταντάκης και Αλέξανδρος Παντελειός, Δημήτρης Κεκκάτος, Σταύρος Γρηγορόπουλος, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του νησιού (Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος, ο οποίος κατέθεσε και την δική του μαρτυρία για τα γεγονότα και Τρωιάννάτων Σπύρος, Χριστοφοράτος), ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτεροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς – Ιθάκης Λευτέρης Κρητικός, ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης.

Εξαιρετικό επίσης ότι είχαν στηθεί και έργα ζωγραφικής από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Αργοστολίου με την διευθύντρια του Σχολείου Σοφία Μαραβέγια, να συστήνει την μαθήτρια που δημιούργησε το έργο για την Μικρασιατική Καταστροφή που συμμετείχε από το 2ο Δημοτικό Σχολείο στον διαγωνισμό του Erasmus.

Πολλά μπράβο στο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαρακλάτων «Παναϊτ Ιστράτι – Κυκλώπεια Τείχη» για την εξαιρετική αυτή εκδήλωση μνήμης και τιμής στους ανθρώπους που χάθηκαν σε εκείνες τις δύσκολες μέρες για το έθνος μας.

Γιώργος Χαλαβαζής

Ειλημμένο από το inkefalonia

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 3/12/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA