diaNEOsis Podcasts: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Με Απλά Λόγια

Στο έκτο μέρος της νέας σειράς συζητήσεων, συζητάμε με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ποιος είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα; Ποια είναι τα καθήκοντα ενός δημάρχου και ποιες οι αρμοδιότητες των περιφερειών; Ποιες θα είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις τα επόμενα χρόνια;

Η διαΝΕΟσις συνεχίζει τη νέα σειρά επεισοδίων podcasts, στα οποία ειδικοί συζητούν και εξηγούν με απλά λόγια σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Στο νέο, έκτο επεισόδιο της σειράς diaNEOsis Podcasts – “Με Απλά Λόγια” ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου συζητά με τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο για το παρόν και το μέλλον των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.

Ποιος είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα; Ποια είναι τα καθήκοντα ενός δημάρχου και πώς χρηματοδοτούνται οι δήμοι; Ποιες είναι οι αρμοδιότητες των περιφερειών, και πώς αυτές σχετίζονται με εκείνες των δήμων και του κεντρικού κράτους; Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια;

Ολόκληρη η συζήτηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου

 www.dianeosis.gr

Τον Ιανουάριο 2021, η διαΝΕΟσις είχε δημοσιεύσει δύο μελέτες για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η πρώτη, ήταν μια έρευνα του καθηγητή Δημόσιας Οικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νίκου Τάτσου σχετικά με τη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του μηχανισμού του ΕΝΦΙΑ.

Η δεύτερη ήταν ένα policy paper του καθηγητή στο ΕΚΠΑ Νικόλαου Κομνηνού Χλέπα, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες προκλήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στη μετά-κορωνοϊό επόχή, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής για έναν ριζικό ανασχεδιασμό της.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14/11/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA