Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, μέλη συμμορίας, η οποία διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές στην Κεφαλλονιά

Εξιχνιάσθηκαν -4- περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, καθώς και -1- απόπειρα του ίδιου αδικήματος

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη κλοπή

Συνελήφθησαν, την Πέμπτη (10-11-2022), το απόγευμα, στην Κεφαλλονιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 ετών, μέλη συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην Κεφαλλονιά και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη κλοπή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022, είχε διαπιστωθεί η εγκληματική δράση των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η δράση της οποίας εκτείνονταν σε διαρρήξεις – κλοπές από οικίες στο νησί της Κεφαλλονιάς.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, μετέβαιναν στις οικίες που είχαν στοχοποιήσει και επωφελούμενοι από την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν την πόρτα ή το παράθυρο, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν πλήθος τιμαλφών, χρυσαφικών, εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και φωτογραφικών μηχανών), καθώς και χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί -4- περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και μία απόπειρα, που πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη (27.10.2022) έως και την Τετάρτη (09.11.2022), στο Αργοστόλι και σε περιοχή της Κεφαλλονιάς.

Η λεία των δραστών από τα  αφαιρεθέντα αντικείμενα και χρήματα ξεπερνά σε αξία το ποσό των -15.000- ευρώ.

Κατά τις έρευνες σε οικίες και λοιπούς χώρους, βρέθηκε, μεταξύ άλλων, μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα  

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -909- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και -1- ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη, χθες (11.11.2022) το πρωί, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, ο ημεδαπός εντοπίστηκε σε περιοχή της Νότιας Κέρκυρας και συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και σε εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο, παραπλεύρως αυτής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -909- γραμμαρίων, -1- ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των -70- ευρώ.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/11/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA